Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Tiippana kauteen uusista lähtökohdista

22.01.2014 /

tiippana.jpg

Viime vuoteen verrattuna samana ovat pysyneet lähinnä kilpa-auton runko ja kartanlukija Henri Arpiainen, lähes kaikki muu on muuttunut. Uutta on muun muassa AM-Worksin Juha Martikaisen käsialaa oleva moottori, joka tehtiin alusta lähtien uusiksi ja samalla polttoaineeksi vaihtui etanolipitoinen E85.

"Moottori tuntuu todella hienolta, siinä on tehoa ja vääntöä enemmän kuin bensaversiossa. Auto on tasapainoinen ja hyvä ajettava", mikkeliläinen Tiippana kehuu pontikkapannu-lempinimen saanutta ajokkiaan.

Arctic Lapland Rallyyn Tiippana lähtee rennoin mielin. Tavoitteena on ajaa ehjä kisa ja hyviä pätkäaikoja. Rovaniemellä ajettava kisa on rautjärveläislähtöiselle kuljettajalle monellakin tapaa merkityksellinen, sillä koko uran jatkumista puntaroitiin vakavasti vielä joulukuussa yllättävän sairastumisen vuoksi.

"Olen todella kiitollinen, että pääsen ylipäätänsä vielä ajamaan kilpaa, sillä uran päättyminen oli hyvin lähellä. Kilpailuhalu ei ole hävinnyt minnekään, joten tosissaan kisaan lähden, mutta niin, että myös nautin tästä hommasta ihan joka ainoa sekunti."

"Monesti olen kiittänyt yhteistyökumppaneita ja huoltojoukkoja, mutta tänä vuonna ne kiitokset ovat varmaan kaikkein tärkeimmät. Ilman tukijoukkojen uskomatonta panostusta ja apua ei todellakaan oltaisi nyt lähtöviivalla."

"Tämänvuotisesta Tunturirallista tulee todennäköisesti kovatasoisin moneen vuoteen, sillä nelivetoluokissa on tosi kovia nimiä mukana. Jos kympin sakkiin haluaa, on kyllä ajettava tosissaan rallia", Tiippana ennakoi.

"Uudistukset todennäköisesti muuttavat sarjan luonnetta etenkin nelivetoisten osalta, kun muuttuvia tekijöitä on aiempaa enemmän. Toivottavasti katsojatkin pysyvät uudistuksissa mukana."
(K.T.)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa