Facebook Twitter Email Pinterest

Kuljettajien kommentit EK10 jälkeen

25.01.2014 /

Ralli SM

J anne Tuohino: Aika kurvaillessa tuli nuo loput pätkät. Tultiin varman päälle eikä otettu mitään riskejä. Muutama paikka oli sellainen, että annoin kyllä tulla vielä ihan huolella kun oli niin makeeta vetää. Hienoa on tietysti voittaa täällä!

Jarkko Nikara: No joo ihan tyytyväinen voi olla, mutta harmittaa kun ei voinut missään vaiheessa voinut ajaa kunnolla kilpaa. En tiedä tarkemmin mitä tässä autossa on vikana. Ahtopaineita epäiltiin, mutta ei sieltäkään huollossa löydetty mitään. Tällä ajolla ja autolla tuo toinenkin tila kuitenkin lämmittää!

Ari Vihavainen: Sähköongelma meillä on ollut oikeastaan kaiken aikaa, mutta se ei pätkäaikoihin vaikuttanut. Yhdessä vaiheessa tippui joku boksi tuonne mun jalkatilaan ja meni millon minkäkin polkimen alle, niin siinä meinais olla vähän tilannetta. Tämä oli tällainen ralli tällä kertaa ja Mikkelissä jatkuu.

Mikko Eskelinen: Ei mitään murheita kahdella vikalla, ja ihan hyvin tuli ne läpi. Sanoin aiemmin, että pitää valittaa joka hommasta, mutta nyt ei kyllä tarvitse valittaa yhtään mistään. Vähän harmittaa, että Therman oli katollaan siellä reitillä kun jäi hyvä kisa kesken.

Joni Nikko: Rengas meni tyhjäksi ja tultiin loppuun sitten pelkällä vanteella. Voittohan siihen sitten meni, harmittaa pirusti. Vähän oli hankalat pätkät kun pyörähdettiinkin siinä reitillä, mutta ollaanpahan nyt edes toisia ja saadaan täältä jotain pisteitä.

Jussi Tiippana: Näistä lopuista pätkistä ei paljon jäänyt lapsille kerrottavaa. Alkoi Heinulla vehkeet pätkimään ja menetettiin aika paljon aikaa. Ristilammella sitten jouduttiin pysähtymään kun auto sanoi itsensä irti. Saatiin nyt sen verran liikkeelle, että päästiin maaliin asti. Vähän jäi valju maku kun oli muuten niin hyvä viikonloppu.

Jussi Vainionpää: Kyllä se on näin, että ralli on rouheeta hommaa! Meille sattui eilen ja muille näköjään tänään. Heinunkiertoon saatiin hyvä aika. Toki muutamia tilanteita oli siellä, mutta ei kummempaa. Ristilammella piti pienet tiet ottaa tarkasti, mutta sitten kun pääsi vetämään isolle tielle, niin painettiin kyllä kunnolla hanaa. Mikkeliin lähdetään ehdottomasti jatkamaan hyvää suorittamista ja toivotaan, että saadaan sielläkin ajo tehtyä.

Riku Tahko: Heinunkierrolla mentiin täysillä ajettavaan vasuriin, johon oli vissiin edellä ajaneelta jäänyt jääpaakku keskelle tietä. Ajettiin täysillä siitä yli ja meni jäähdytys rikki. Päästiin jonkun matkaa ajamaan, mutta lämmöt nousi sitten sen verran, että jouduttiin pysähtymään jäähdyttelemään autoa. Harmi homma kun kuitenkin oli suhteellisen nousujohteinen kilpailu.

Kristian Kiviniemi: Hienoja pätkiä oli, ja olisi ollut hienoa jos auto olisi toiminut kunnolla.

Kaspar Koitla: We didn´t push so much because we wanted to finish this rally. It was very reliefing to hear the news that we are leading our group (SM2). Feels very good at the moment!

Jouko Tiri: No hieno fiilis on kun saatiin ajeltua ilman ohituksia ja pölyä nuo loput pätkät!

Karri Marttila: Maalissa ollaan ja ihan hyvä fiilis. Viimeisellä pätkällä hävisi jarrut kokonaan, niin sen puolesta oli aika hankalaa tulla. Onneksi kuitenkin näin päin, että tuli lopussa nämä ongelmat.

Joni Mäkelä: Hyvillä fiiliksillä ollaan tässä kun yllättävän hyvin onnistui tämä ralli tällä kertaa.

Roland Murakas: 9th stage was OK but the last stage was more difficult. We broke a tyre and had to pass Tiippana and Tahko which took a lot of time.

Kees Burger: I´m certainly happy to be here but I´m not completely satisfied with the result. We have to find some improvements before Mikkeli. At the moment I don´t have the confidence needed drive faster and I think we have also some small problems with the car.

Joonas Lindroos: Ihan hyvin tuli ja oltiin vissiin seitsemänsiä sitten lopuksi. Täytyy varmaan kattoa vähän tuota autoa tässä ennen Mikkeliä kun ei se meinannut ihan kunnolla pelata nyt.

Henri Haapamäki: Hyvällä mielellä ollaan! Tyytyväinen täytyy olla kun saatiin vielä nostettua itsemme toiseksi. Hienosti on vauhti kehittynyt tässä ja oikeaan suuntaan ollaan menossa. Auton kanssa vähän kulkuongelmia kun se ei vaan jaksa mennä, mutta sellaista se on.

Samuli Vuorisalo: Hyvät fiilikset on nyt! Ei varmaan ihan sitä vauhtia ajettu koko ajan mitä ois muuten pitänyt ajaa, mutta ralli on raakaa ja motorsportti on sellaista, että sattuu ja tapahtuu. Autossa oli tuossa lopussa enää oikeastaan yksi vetävä pyörä, joten se vaikeutti vähän ajoa, mutta muuten ei ollut SM3-luokan voitto uhattuna. Tästä on hyvä jatkaa Mikkeliin!

Tuomo Hassinen: Ihan hyvät fiilikset, vähän harmittaa kun vaihdelaatikko hajosi tuolla vikalla pätkällä. Pykälällä tiputtiin nyt sitten kolmanneksi SM4-luokassa. Hyvä tietysti, että päästiin maaliin.

Ville Hautamäki: Koskaan ei ole helppoa, vaikka se siltä näyttäis. Pitkä ajotauko ja kilometrejä nolla alla, niin siinä mielessä ihan hyvä suoritus. Oltiin vissiin epävirallisesti kilpailun nopein kaksivetoinen autokunta.

Reijo Heikkilä: Mukava olla maalissa, mutta muuten olisi saanut mennä vähän paremmin tämä kilpailu.

Matias Kauppinen: Onnellinen olen kun maaliin päästiin. Auto alkoi tuossa lopussa hyytymään kuin kynttilä ja kun kaikki hevoset karkasi tallista, niin tämä on ikään kuin taisteluvoitto! Koitetaan saada ne hevoset pellin alle taas sitten Mikkeliin!

Joose Kojo: Pitkästä aikaa on hyvät fiilikset. Koitettiin tulla oikein kunnolla nyt ja se onnistui, joten tyytyväinen voi olla. Kakkossija SM4-luokassa kelpaa oikein hyvin ja siitä on hyvä lähteä parantamaan Mikkeliin!

Joonas Tokee: Tämän päivän osalta homman juoni oli se, että jouduttiin aika paljon ohittelee edessä menneitä, hitaampia historic-autoja. Siinä meni aikaa hukkaan sitten jonkun verran. Aika hyvin päästiin ohittamaan ne ja antoivat toki tilaa sitten kun sitä pystyivät antamaan, mutta harmittihan se kun tiesi siinä perässä ajellessa, että aikaa kuluu. Mikkeliin lähdetään tekemään samanlaista aloitusta kun meillä täällä oli ja kun siellä päästään ajamaan puhtaalla tiellä, niin ehdottomasti kärkisijoituksista lähdetään sinne taistelemaan.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa