Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainen hakee jälleen palkintosijaa SM-rallista

19.02.2014 /

Esa Ruotsalainen.jpg

Ralli SM -sarjan komealla tuloksella korkannut Esa Ruotsalainen on valmiina toiseen nelivetoisella autolla ajettavaan SM-ralliinsa, kun kotimaan arvosarja jatkuu tulevana viikonvaihteena Mikkelin osakilpailulla.

Perinteinen Vaakuna-ralli käynnistyy jo perjantai-iltana yhden erikoiskokeen myötä ja lauantaina edessä on kuusi pitkää pikistä.
Saarijärven UA:ta edustava Ruotsalainen ja hänen uusi kartanlukijansa, Driver Academyn valmennettava Enni Mälkönen ovat avauskisan tuloksensa ansiosta SM2-luokan pisteissä kolmantena.

Mitsubishi Lancer Evo9 -mallilla kilpaileva kaksikko lähtee positiivisilla mielillä hakemaan jälleen sijoitusta palkintopallilta.
"Tunturin jälkeen auto on läpikäyty, ja viime viikonloppuna pääsimme ajamaan kaksi todella hyvää treenipäivää. Ajoimme kahta erityyppistä tietä ja toinen päivä pyhitettiin kokonaisuudessaan iskaritestiin ja alustansäätöhommiin", Ruotsalainen kertoo.

"Testikilsoja kertyi parisataa, ja nyt uusi ralliauto rupeaa tuntumaan jo aika hyvältä. Mikkeliin lähdetään hyvillä mielin. Tavoitteena olisi saada vakiinnutettua oma paikka sinne kolmen joukkoon."

"Kisaviikolla meillä oli ohjelmassa vielä nuottitreeniä, ja nyt ollaan valmiina Mikkelin osakilpailun haasteisiin. Leuto keli näyttää aika huonolta talvirallin kannalta, mutta olosuhteet ovat toki kaikille samat", Esa Ruotsalainen jatkaa.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa