Facebook Twitter Email Pinterest

Jarkko Savolainen hallitsi SM4-luokkaa Mikkelissä

24.02.2014 /

sm4_ss4_jarkkosavolainen.jpg

Pertunmaan UA:ta edustava Jarkko Savolainen pisti kerralla SM4-luokan kisakohtaisen nokkimisjärjestyksen uusiksi Mikkelissä. Kun Rovaniemen avauskisassa Ville Hautamäki juhli luokan osakisavoittoa täysin ylivoimaisena, Savolainen hallitsi Mikkelissä kisaa alusta loppuun. Savolainen ei ollut mukana Arctic Lapland Rallissa, joten hänen vauhtinsa oli SM Vaakuna-rallissa pienoinen yllätys kaikille.
"Alla on ihan uusi auto, joten täytyy yrittää ensin totutella tähän", paljasti Savolainen vielä ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.
Helposti näytti totuttelu menneen, sillä ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien Savolainen oli kisan johdossa. Pätkäpohjia Savolaiselle kirjattiin neljä, loput kolme menivät Hautamäelle, Lasse Lahikaiselle ja Joose Kojolle.

Uuden vaihdelaatikon autoonsa saanut Ville Hautamäki harmitteli vielä kisan alkuvaiheissa vaihdemissejään, mutta eipä tuo pahemmin pätkäajoissa silti näkynyt. Hautamäki oli luokan kärkijoukoissa koko kisan ajan ja maalissa lopulta luokan kakkonen. Eroa voittajaan kertyi 22,1 sekuntia, joista pelkästään viimeisellä erikoiskokeella Joose Kojolle hävitty 15 sekuntia ja Savolaiselle 13 sekuntia johtuivat Hautamäen mukaan ilmeisesti renkaista. Viimeisen erikoiskokeen maalissa Hautamäki oletti tilanteen olevan vieläkin heikompi. Eikä viimeistä edelliselläkään pätkällä aikaero Savolaiseen ollut kuin 10 sekuntia.
"Urakka on ohi, arvaa montako piikkiä meillä on renkaissa jäljellä? Edellisellä pätkällä jouduttiin vaihtamaan vasen rengas kun se oli ihan loppu, ja turpaan tuli varmaan minuutilla", kommentoi Hautamäki.

Järvenpääläinen Joose Kojo on koko ajan nostanut vauhtiaan. Mikkelissä erikoiskoeajat vaihtelivat pohja-ajasta kuudenteen sijaan, useimmiten mies sijoittui 2-3 sijan paikkeille.
"Nyt oli jo vähän ajamista jopa, sillä ei nyt ole väliä monensiako oltiin. Alku täällä oli takkuamista, mutta nyt kun alkoi tulla tilanteita, tietää, että ajetaan rallia ja on hauskaa", kommentoi kolmanneksi noussut Kojo.

Porvoolainen Tomi Vilenius oli myös aluksi hyvin mukana palkintokorokesijoituksessa. Vielä ennen viimeistä erikoiskoetta Vilenius oli kolmantena, eroa johtavaan Savolaiseen oli kertynyt jo melkein minuutti. Maalissa sijoitus oli kuudes, kun aikaa oli mennyt yli viisi minuuttia kauemmin kuin voittajalla.
"Kolmen erikoiskokeen jälkeen renkaat olivat aivan loppu. Heikon pidon myötä olimme kaksi kertaa lipsahtaneet ulos reitiltä, ja ehdin jo ajatella, että näinköhän jälleen jää leikki kesken", Tunturissakin keskeyttänyt Vilenius kertoo.
"Neljälle viimeiselle pikataipaleelle meillä oli uudet etupyörät, mutta sitten noin kolmen kilometrin kohdalla eturengas raapaisi kiveen. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa rikkoontunut rengas kesken erikoiskokeen, ja sen myötä kolme kilpailijaparia pääsi kuittaamaan ohitse."

Kangasniemeläinen Lasse Lahikainen on uudempi tuttavuus Ralli SM -sarjan SM4-luokan kärkitaisteluissa. Yksi pohja-aika ja muutkin hyvät pätkäsijoitukset Mikkelissä luvannevat hyvää loppukauteen. Tällä kertaa sijoitus oli neljäs.

SM4-Super2
Pistetilanne (epävirallinen) osakisan 2/6 jälkeen:
1. Hautamäki Ville JärvisUA 57,5 pistettä
2. Kojo Joose TerUA 46,0
3. Hassinen Tuomo K-KUA 32,0
4. Savolainen Jaakko PertUA 25,0
5. Immonen Kimmo SuonUA 24,0
6. Tulla Topi AL Kangasniemi 23,0
7. Seluska Janne LakUA 19,5
8. Linden Kimmo TapUA 16,5
9. Vuokila Miikka TorUA 13,5
10. Lahikainen Lasse AL-Kangasniemi 13,0

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa