Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainenkin uudella kilpurilla Turkuun

29.08.2014 /

Honda_Esa Ruotsalainen.jpg

Ralli SM -sarjan viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan nyt tänä viikonloppuna Turun ympäristössä. Esa Ruotsalainen on suorittanut kesätauon aikana kalustonvaihdon, kun hänen tiiminsä on nyt liikkeellä viime vuodelta tutulla ja menestyksekkäällä ralliautolla.

Saarijärven UA:ta edustava Ruotsalainen aloitti SM-kauden nelivetoisella kalustolla SM2-luokassa, mutta nyt hän tekee paluun etuvetoisen SM4-luokan auton rattiin.
- Alkukesän aikana kypsyi päätös palata viimevuotiseen kilpaluokkaan. Monet tekniset viat nelivetoisessa kilpurissa söivät kauden kilpailubudjettia liian paljon. Kesän aikana päätimme rakentaa oman Honda Civic -ralliauton, joka on N-ryhmävireinen. Tällä kalustolla kisaamme Turun ja Tampereen osakilpailuissa, Ruotsalainen selvittää.

- Uusi kilpuri valmistui vasta kisaviikolla, joten kiirettä on pitänyt. Testikilometrejä kertyi noin 200 ja nyt tuntuma tuttuun autoon on hyvällä tasolla.

Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen lähtevät positiivisilla fiiliksillä hakemaan oman luokkansa kärkipaikkaa Turun teiltä.
- Viime syksynä voitin vastaavanlaisella Hondalla luokkani tässä rallissa, joten selkeänä tavoitteena on yrittää samaa temppua tälläkin kertaa. Viime kauteen verrattuna nyt on viivalla paljon uusia nimiä, joten mielenkiinnolla odotan kovaa kamppailua luokan kärjessä, Ruotsalainen ennakoi.

Esa Ruotsalainen starttaa kaksipäiväiseen Turun SM-ralliin kilpailunumerolla 20.
Teksti ja kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa