Facebook Twitter Email Pinterest

Ari Vihavainen illan avauksen nopein

26.09.2014 /

Ralli SM.jpg

Tiedote 26.9.2014
Ralli SM - Rallin SM -finaali pyörähti käyntiin Tampereella

Ari Vihavainen illan avauksen nopein


Rallin SM -sarja huipentuu tänään ja huomenna Tampereen ympäristön ralliteillä ajettavassa Pirelli Rallissa. Kauden viimeinen osakilpailu käsittää kaikkiaan 150 erikoiskoekilometriä ja kaikki erikoiskokeet ovat entisiä Jyväskylän MM-rallin teitä, joten haastetta riittää kauden päätöksessä.

Tampereella ajettiin tänään yksi erikoiskoe, huomenna on vielä kahdeksan jäljellä joten alkulämpö on otettu. Illan ainoaa erikoiskoetta ajettaessa yltynyt syysade piiskasi tien erittäin liukkaaksi, tilanne vielä paheni kaksivetoisille. Nelivetoisten kärki pääsi ajamaan hieman kuivemmalla tiellä. Pimeys asetti myös oman haasteensa 14,65 km pitkällä erikoiskokeella.

Nelivetoisten "SM1 Super 4" -luokassa virolainen Karl Kruuda on tekemässä historiaa. Hän lähti tähän kisaan pistejohdossa, ensimmäisellä erikoiskokeella hän oli toiseksi nopein ja uhkaa edelleen viedä mestaruuden Viroon. SM-pistekakkonen Ari Vihavainen oli kuitenkin pimeässä illassa häntä nopeampi ja hän lähtee huomisaamuna jatkamaan kisaa johdossa. Kruuda on hänen perässään 6,3 sekuntia. Kolmatta sijaa niin pisteissä kuin kisassa tämän illan jälkeen pitää Jarkko Nikara. Vihavainen ei ollut kuitenkaan tyytyväinen vauhtiinsa. -Tosi huonosti lähti käyntiin! Meinasin ajaa jo ekassa mutkassa kaiteeseen ja sen jälkeen ei ollut luottoa ajamiseen yhtään. Tästä ei voi kun parantaa!

Nelivetoisten toisessa luokassa "Tuotanto4 SM2" nopein oli Juha Salo, hänellä on kuitenkin ollut epäonninen kausi ja pisteissä hän on vasta viidentenä. Mestaruus on tässäkin luokassa menossa Viroon, sillä pistekärjessä on Kaspar Koitla. Hän oli tänä iltana kolmanneksi nopein, 1,4 sekuntia Kristian Kiviniemen jälkeen. Pahiten Koitlaa pistetilastossa uhkaava Joni Nikko jäi neljänneksi joten Koitla pääsee lähtemään aamulla kisaan hyvissä asetelmissa. Juha Salokin koki illan erikoiskokeen haasteelliseksi. - Olen omaan ajooni ihan tyytyväinen. Paikka paikoin oli vielä vähän tunnustelua, mutta eipä ollutkaan ihan Euroopan helpoin pätkä!

Kaksivetoisissa SM3-luokan pistejohdossa kisaan pääsi lähtemään Joonas Lindroos. Hän sai kannoilleen kaksi nälkäistä nuorta joiden ainoa tavoite oli vain ja ainoastaan voitto: kansainvälisille areenoille kärkkyvät Teemu Suninen ja Henri Haapamäki. Teemu Sunisellla oli kuitenkin illan pimeässä kaatosateessa teknisiä haasteita, kun autosta katosi sähköt. - Ei ole valoja ei tehoa, ei ohjaustehostinta, ykkös- ja kakkosvaihteella tultiin pätkä läpi, onneksi päästiin pois kuitenkin, kertoi Teemu Suninen erikoiskokeen maalissa.

Sunisen pätkällä ohittanut Haapamäki onnistui paremmin ja oli koko luokan nopein, mutta keli oli todella vaikea. - Elämäni vaikein erikoiskoe, olen tosi tyytyväinen että tultiin läpi. Suninen antoi hienosti tietä, kiitos vaan hänelle, Haapamäki kiitteli maalissa. Lindroos oli toiseksi nopein ja jäi 4,6 sekuntia Haapamäelle. Kolmanneksi nopein oli Samuli Vuorisalo, joka jäi Haapamäelle 6,5 sekuntia. Suninen jäi luokan kärjestä 1 min 34 sek.

SM4 -luokassa jo Suomen mestaruuden edellisessä kisassa varmistanut Ville Hautamäki ei säästellyt yhtään vaan osoitti mestarin otteita ollen luokan nopein peräti 17,7 sekunnilla. Kaikki ei silti mennyt hänen mielestään aivan putkeen. -Elämäni ensimmäisen kerran ajoin tämän erikoiskokeen läpi ja meillä meni lasi aivan huuruun, joten näkyvyyden vuoksi oli vaikeata ajaa.

Kakkoseksi ylsi Esa Ruotsalainen ja kolmoseksi Joose Kojo. Ruotsalainen oli toki vähän pyörähtänytkin joka selittää Hautamäen johtomarginaalia. - Ei hirveästi nautiskeltu, kun yhdessäkin kohdassa vähän pyörähdeltiin. Huomenna koitetaan jatkaa paremmalla menestyksellä. Joose Kojo kärsi sitävastoin vaihdelaatikko-ongelmista: -Ei tämä nyt hirveän häävisti mennyt kun taistellaan vaihteiden kanssa. Ei mene pykälät silmään.

Kilpailu jatkuu huomenna heti aamusta huollolla Ratinan stadionilla klo 8 alkaen. Aamun ensimmäiselle erikoiskokeelle, Sahalahteen startataan klo 9:17. Maaliin tullaan illalla klo 19.00 Ratinan stadionille Tampereelle. Silloin tiedetään ralliautoilun Suomen mestarit.

Tuloksia, 10 kärki + luokkaaa johtavat ajetun 1/9 erikoiskokeen jälkeen
1) Ari Vihavainen-Jani Vainikka HeiUA/MHMK lk SM1 Mitsubishi 8.03,1; 2) Juha Salo - Marko Salminen KaUA/NoorUA/MK lk SM2 Mitsubishi +5,4; 3) Karl Kruuda - Martin Järveoja LievUA lk. SM1 Ford +6,3; 4) Kristian Kiviniemi - Matti Kangas ParkUA/LaihUA lk SM2 +0.06,8; 5) Kaspar Koitla-Mait Laidvee KaUA/TerUA lk SM1 Mitsubishi +0.07,5; 6) Joni Nikko - Jarno Ottman LaihUA/EspooUA lk SM2 Mitsubishi +10,8; 7) Jarkko Nikara-Petri Nikara SaaUA lk SM1 Mitsubishi +12,3; 8) Jari Kihlman - Matti Heikkinen KuuUA lk SM1 Mitsubishi +26,4; 9) Jussi Vainionpää - Mika Juntunen OUA/KajUA SM1 Mitsubishi +33,2; 10) Atte Kivioja -Jaakko Jäntti LahUA/RoiUA SM2 Mitsubishi +34,0/-/Ville Hautamäki-Ari-Pekka Hautanen JärviSUA SM4 Honda +48,1 /-/ 18. Henri Haapamäki-Juha Lummaa SAU/NokUA SM3 Citroën +57,0;

Seuraa kisaa huomenna online-välineillämme, Ralliradio, GPS-seuranta ja Online-tulokset osoitteessa www.rallism.fi
Jukaisuvapaita kuvia lataamme osoitteeseen: http://www.rallism.fi/media/kuvagalleria/Lisätiedot:
Sarjaviestintä
Terhi Heloaho
040 6822662

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa