Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Tokee hakee Mikkelistä yhden pykälän parannusta

20.02.2015 / Joonas Tokee hakee Mikkelistä yhden pykälän parannusta

Joonas Tokee 2015.jpeg

Oriveden Seudun UA:ta edustava 20-vuotias Joonas Tokee lähtee tavoittelemaan uransa ensimmäistä SM-tason voittoa, kun viikonloppuna Mikkelissä kisataan Ralli SM -sarjan paremmuuksista.

Perinteinen Vaakuna-ralli käynnistyy nuotitusjakson jälkeen jo perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella. Lauantain ohjelmassa on viisi pitkää erikoiskoetta, joiden jälkeen menestyjiä juhlitaan Mikkelin torilla klo 17.30 alkaen.

AKK Driver Academy -ryhmään kuuluva Joonas Tokee suoritti ennakkovalmistelut alkuviikolla Keuruulla. Rallivalmennusryhmän kahden päivän leirillä oli ohjelmassa sekä nuottitreeniä että ajoharjoitteita.

- Leiristä jäi kyllä hyvät fiilikset, kun saimme paljon pikkujuttuja hiottua sekä nuotista ajossa että auton ajettavuudessa, Joonas kertoi

Tokee ja kartanlukija Jani Salo ja heidän ralliautonsa, Peugeot 208 R2 ovat nyt iskussa ja valmiina kamppailemaan SM3-luokan voitosta.

- Kauden avauskisan toinen sija ja sen rallin hyvät suoritukset antoivat lisää itseluottamusta. Olen saanut ajamiseen paljon malttia, joten mielestäni nyt on kilpailuihin helpompi lähteä.

- Tavoitteena on ajaa oman luokan voitosta ja tehdä kaikinpuolin puhtaita suorituksia. Tavoitteena olisi nostaa vielä pykälällä omaa suorittamista kisoissa. Ja tietenkin yhden pykälän parannusta lopputulokseen!

- Luultavasti keli kilpailupäivinä voi olla haastava ja tiet osittain pehmeitä. Sen takia on tehtävä hyvät suunnitelmat ajatellen kilpailun kulkua. Meidän luokan kärkikuskit starttaavat peräkkäisillä numeroilla, joten olosuhteet ovat tasapuoliset, summasi numerolla 17 Mikkelissä kilpaileva Tokee.

Teksti ja kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa