Facebook Twitter Email Pinterest

SM Pohjanmaa-ralli paketoi rallin SM-sarjan talvikauden

23.02.2015 /

sm1_ss3_suninen.JPG
Teemu Suninen nähdään Skoda Fabia S2000:n puikoissa myös Seinäjoella. Kuva: Toni Ollikainen

Rallin SM-sarjan kolmas osakilpailu, SM Pohjanmaa-ralli ajetaan 6.-7. maaliskuuta Seinäjoella. Kaksipäiväinen kilpailu sisältää kuusi erikoiskoetta, joilla pituutta on yhteensä 112 kilometriä.

Rallin ilmoittautui määräaikaan mennessä yhteensä 113 kilpailijaa. Järjestäjä Pohjanmaa Ralli ry jäi hiukan osallistujatavoitteestaan, mutta listaa silmäiltäessä voitaneen todeta laadun korvaavan määrän, sillä mukana ovat kaikki SM-sarjaa kiertävät kuljettajat.

SM1-luokassa Juha Salo näytti edellisessä osakilpailussa Mikkelissä, että uudella Peugeotin R5-mallisella autolla pystyi välittömästi ajamaan voitosta. Kummatkin kauden ajetut kilpailut voittanut Salo lähtee ennakkosuosikkina myös Seinäjoelle. Salon haastajiksi ilmoittautuvat ainakin Ari Vihavainen, Mikkelin väliin jättänyt Jarkko Nikara sekä Mikkelissä kolmanneksi ajanut Teemu Suninen.

Joni Nikko lähtee Seinäjoelle SM2-luokan pistejohdossa. Eroa tosin ei ole kuin 3,5 puolipistettä toisena olevaan Teemu Asunmaahan, joka varmasti hamuaa niin SM Pohjanmaa-rallin kuin sarjankin kärkipaikkaa. Kristian Kiviniemeäkään ei ole syytä unohtaa kärkitaisteluista.

SM3-luokassa kultaa ja kunniaa SM Vaakuna-Rallissa saavuttanut Jari Huttunen lienee vahvin ennakkosuosikki myös Seinäjoella, niin hieno oli nuoren miehen esitys Mikkelissä. Kampoihin Huttuselle vuoren varmasti kuitenkin panevat ainakin Jaro Kinnunen, Joonas Tokee sekä Ville-Markus Marttinen.

SM4-luokassa Mikkelissä paluun sarjaan tehnyt Joonas Lindroos vei voiton lähes puolen minuutin erolla, ja ainakaan kaasujalkaa jämsäläinen tuskin Seinäjoella nostaa. Ilmaiseksi luokan voitto ei silti varmasti tule, koska kärkisijoista ajavat myös ainakin luokan pistejohtaja Ville Hautamäki sekä toiselle sijalle Mikkelissä sijoittunut Jarkko Savolainen.

Vaihtelevat säätilat haittaavat tällä hetkellä kisan järjestäjiä, mutta järjestelyt ovat aikataulussa ja etenevät suunnitelmien mukaan. Mahdollisista muutoksista reitin suhteen päätetään tarvittaessa kilpailun aikana. Kilpailunjohtaja Timo Ratuksen mukaan kahta viikkoa ennen kilpailua reitillä on lunta ja jäätä riittävästi, ja pienikin pakkanen auttaa tilanetta kummasti.

Rallin kilpailukeskuksena toimii Hotelli Sorsanpesä Seinäjoella. Kilpailun lähtö tapahtuu hotellilta perjantaina klo 20.00 ja maaliin tullaan samaan paikkaan lauantaina klo 18.30 alkaen. Perjantaina ajetaan kaksi erikoiskoetta Seinäjoen suunnalla.

Lauantaina vuorossa on neljä erikoiskoetta ja kilpailun huoltoparkki on koko päivän legendaarisen Veljekset Keskisen kyläkaupan pihalla.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 59 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 54 pistettä MäntsMK (R5)
3. Juha Salo / Mikko Markkula 53 pistettä Karkkilan UA (R5)
4. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 47 pistettä NHD (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 36 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa