Facebook Twitter Email Pinterest

SM Pohjanmaa-ralli paketoi rallin SM-sarjan talvikauden

23.02.2015 / SM Pohjanmaa-ralli paketoi rallin SM-sarjan talvikauden

sm1_ss3_suninen.JPG
Teemu Suninen nähdään Skoda Fabia S2000:n puikoissa myös Seinäjoella. Kuva: Toni Ollikainen

Rallin SM-sarjan kolmas osakilpailu, SM Pohjanmaa-ralli ajetaan 6.-7. maaliskuuta Seinäjoella. Kaksipäiväinen kilpailu sisältää kuusi erikoiskoetta, joilla pituutta on yhteensä 112 kilometriä.

Rallin ilmoittautui määräaikaan mennessä yhteensä 113 kilpailijaa. Järjestäjä Pohjanmaa Ralli ry jäi hiukan osallistujatavoitteestaan, mutta listaa silmäiltäessä voitaneen todeta laadun korvaavan määrän, sillä mukana ovat kaikki SM-sarjaa kiertävät kuljettajat.

SM1-luokassa Juha Salo näytti edellisessä osakilpailussa Mikkelissä, että uudella Peugeotin R5-mallisella autolla pystyi välittömästi ajamaan voitosta. Kummatkin kauden ajetut kilpailut voittanut Salo lähtee ennakkosuosikkina myös Seinäjoelle. Salon haastajiksi ilmoittautuvat ainakin Ari Vihavainen, Mikkelin väliin jättänyt Jarkko Nikara sekä Mikkelissä kolmanneksi ajanut Teemu Suninen.

Joni Nikko lähtee Seinäjoelle SM2-luokan pistejohdossa. Eroa tosin ei ole kuin 3,5 puolipistettä toisena olevaan Teemu Asunmaahan, joka varmasti hamuaa niin SM Pohjanmaa-rallin kuin sarjankin kärkipaikkaa. Kristian Kiviniemeäkään ei ole syytä unohtaa kärkitaisteluista.

SM3-luokassa kultaa ja kunniaa SM Vaakuna-Rallissa saavuttanut Jari Huttunen lienee vahvin ennakkosuosikki myös Seinäjoella, niin hieno oli nuoren miehen esitys Mikkelissä. Kampoihin Huttuselle vuoren varmasti kuitenkin panevat ainakin Jaro Kinnunen, Joonas Tokee sekä Ville-Markus Marttinen.

SM4-luokassa Mikkelissä paluun sarjaan tehnyt Joonas Lindroos vei voiton lähes puolen minuutin erolla, ja ainakaan kaasujalkaa jämsäläinen tuskin Seinäjoella nostaa. Ilmaiseksi luokan voitto ei silti varmasti tule, koska kärkisijoista ajavat myös ainakin luokan pistejohtaja Ville Hautamäki sekä toiselle sijalle Mikkelissä sijoittunut Jarkko Savolainen.

Vaihtelevat säätilat haittaavat tällä hetkellä kisan järjestäjiä, mutta järjestelyt ovat aikataulussa ja etenevät suunnitelmien mukaan. Mahdollisista muutoksista reitin suhteen päätetään tarvittaessa kilpailun aikana. Kilpailunjohtaja Timo Ratuksen mukaan kahta viikkoa ennen kilpailua reitillä on lunta ja jäätä riittävästi, ja pienikin pakkanen auttaa tilanetta kummasti.

Rallin kilpailukeskuksena toimii Hotelli Sorsanpesä Seinäjoella. Kilpailun lähtö tapahtuu hotellilta perjantaina klo 20.00 ja maaliin tullaan samaan paikkaan lauantaina klo 18.30 alkaen. Perjantaina ajetaan kaksi erikoiskoetta Seinäjoen suunnalla.

Lauantaina vuorossa on neljä erikoiskoetta ja kilpailun huoltoparkki on koko päivän legendaarisen Veljekset Keskisen kyläkaupan pihalla.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa