Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Hänninen

13.03.2006 / Juho Hänninen

Talvikauden viimeinen SM-ralli tarjosi ison N-ryhmän kärkitaistelussa dramatiikkaa, kun kauden ensimmäistä SM-ryhmävoittoa tavoittelemaan lähtenyt Juho Hänninen jäi rallin kolmannella erikoiskokeella edellä ajaneen kilpailijan taakse lähes minuutiksi ja putosi ulos voittotaistelusta.

- Jarmo Mikkonen oli ajanut ulos ja hänen autonsa sulki tien. Yleisö yritti siirtää autoa sivuun niin nopeasti kuin pystyivät, mutta urakassa kului aikaa lähes minuutti ja ryhmävoitosta haaveileminen päättyi siihen sumaan.

- Oli se turhauttavaa istua parkissa autossa, kun kello kävi koko ajan. Itse asiassa mielessä kävi jo kotiin lähtökin, mutta päätimme jatkaa ja hyvä niin. Risto Mannisenmäki teki tilanteesta kirjallisen vastalauseen, jonka rallin tuomaristo hylkäsi. Kansainvälisissä ralleissa vastaavista tilanteista myönnetään aikahyvitystä, mutta kansallisella tasolla tilanne katsotaan "kilpailutilanteeksi", josta aikahyvitystä ei anneta, Juho totesi SM-Peurunka rallin maalipaikalla.

Hänninen nousi loppujen lopuksi yleiskilpailun kuudenneksi ja ison N-ryhmän neljänneksi, joka tiesi SM-pistejohdon säilymistä yhden pisteen erolla.

- Rallin viimeisellä erikoiskokeella Lankamaalla nousin vielä kaksi sijaa. Ison N-ryhmän pohja-aika ja hyvä suoritus päätöserikoiskokeella jätti kisasta hyvän maun. SM-pistejohdosta on hienoa startata kesäkauteen, Juho totesi.


Teksti: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa