Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Hänninen

13.03.2006 / Juho Hänninen

Talvikauden viimeinen SM-ralli tarjosi ison N-ryhmän kärkitaistelussa dramatiikkaa, kun kauden ensimmäistä SM-ryhmävoittoa tavoittelemaan lähtenyt Juho Hänninen jäi rallin kolmannella erikoiskokeella edellä ajaneen kilpailijan taakse lähes minuutiksi ja putosi ulos voittotaistelusta.

- Jarmo Mikkonen oli ajanut ulos ja hänen autonsa sulki tien. Yleisö yritti siirtää autoa sivuun niin nopeasti kuin pystyivät, mutta urakassa kului aikaa lähes minuutti ja ryhmävoitosta haaveileminen päättyi siihen sumaan.

- Oli se turhauttavaa istua parkissa autossa, kun kello kävi koko ajan. Itse asiassa mielessä kävi jo kotiin lähtökin, mutta päätimme jatkaa ja hyvä niin. Risto Mannisenmäki teki tilanteesta kirjallisen vastalauseen, jonka rallin tuomaristo hylkäsi. Kansainvälisissä ralleissa vastaavista tilanteista myönnetään aikahyvitystä, mutta kansallisella tasolla tilanne katsotaan "kilpailutilanteeksi", josta aikahyvitystä ei anneta, Juho totesi SM-Peurunka rallin maalipaikalla.

Hänninen nousi loppujen lopuksi yleiskilpailun kuudenneksi ja ison N-ryhmän neljänneksi, joka tiesi SM-pistejohdon säilymistä yhden pisteen erolla.

- Rallin viimeisellä erikoiskokeella Lankamaalla nousin vielä kaksi sijaa. Ison N-ryhmän pohja-aika ja hyvä suoritus päätöserikoiskokeella jätti kisasta hyvän maun. SM-pistejohdosta on hienoa startata kesäkauteen, Juho totesi.


Teksti: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa