Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Challenge

12.06.2006 / Subaru Challenge

Subaru-Challenge -rallisarjan kesäkauden avausralli Valkeakoskella oli Jukka Ketomäen juhlaa. Ketomäki ajoi kauden neljännen Challenge-voittonsa ja vankisti pistejohtoaan entisestään. Ketomäen ykköshaastajaksi Laukaan voitolla noussut Teemu Laatunen joutui valitettavasti peruuttamaan osanottonsa siviililiikenneonnettomuuden takia. Laatunen oli matkalla Waltikka-rallin nuotitukseen kun hänen ohjaaman auton perään törmäsi rekka-auto. Laatunen ja kartanlukija Petri Lantta selvisivät onnettomuudesta säikähdyksellä, mutta törmäys oli sen verran raju, että kaksikko joutui jättämään kesän SM-ralliavauksen väliin.

- Kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella olimme hyvässä vauhdissa ja nelonenkin sujui virheettömästi, mutta viitosella aikakorttihässäkän takia kypäräpuhelimen johto jäi kiinnittämättä ja kun sitä ajon aikana asensi paikoilleen niin ajorytmi oli hetken aikaa kateissa, Ketomäki kertasi.

- Viimeiselle erikoiskokeelle starttasin "sarvet päässä", mutta noin viisi kilometriä ennen maalia jarrusatulan rikkoutumisen takia jarrut katosivat ja ajoin viimeiset kilometrit käytännössä ilman jarruja.

Kuudes sija N-ryhmässä ei niinkään tyydytä, mutta positiivisinta oli huomata, että aikaero kärkeen oli talvesta jälleen kaventunut.
Waltikka-ralli taisi olla kautta aikojen tasaisin SM-ralli N-ryhmän puolella, Ketomäki epäili.
Ketomäen jälkeen toiseksi korkeimmat pisteet keräsi Subaru Challenge-sarjan voittoa puolustava Teemu Arminen, joka ylsi Waltikassa kauden parhaimpaan tulokseen. Uudella Subaru Impreza Spec-c -autolla pistesijoja tavoittelemaan lähtenyt Arminen nousi lopulta 23,9 sekunnin päähän Ketomäestä, sijoittuen N-ryhmän seitsemänneksi.

- Kun alla on huippuluokan auto niin näin jo ennen starttia realistiseksi tavoitteeksi paikan kahdeksan parhaan joukossa. Seitsemäs sija oli hieno aloitus, fiilikset ovat nyt korkealla, Arminen iloitsi.

Kesäkauden avauksesta kolmanneksi korkeimmat Subaru Challenge-pisteet keräsi Laukaalta kautensa aloittanut Timo Pulkkinen ennen Petri Lehtovirtaa ja Natalie Barrattia.
Subaru-Challenge -sarja jatkuu heinäkuun 8. päivä Kuusankosken ympäristössä ajettavassa SM O.K. Auto-rallissa.

Subaru Challenge pistetilanne 5/8 osakilpailun jälkeen:
1. Jukka Ketomäki, 42
2. Teemu Laatunen, 27
3. Teemu Arminen, 16
4. Petri Lehtovirta, 12
5. Natalie Barratt, 11
6. Timo Pulkkinen, 7
7. Lauri Riipinen, 2

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa