Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

15.06.2006 / Jukka Ketomäki

SM-sarjan kesärallien sarja käynnistyi 10.6 Valkeakosken Waltikka rallilla.
Ennen kisaa kuljettajat todistelivat kuin yhdestä suusta tiestön hienoutta ja samalla vaativuutta. Näin totesivat myös Jukka Ketomäki kartturinsa Jarkko Alasen kanssa. He olivat tuttuun tapaan taistelemassa SM rallisarjan ja Subaru Challengen pisteistä.

-Kisa alkoi osaltamme ihan mukavasti ja ensimmäinen kolmen pätkän lenkki sujui vauhdikkaasti. Ero kärkeen oli supistunut selvästi talvesta, tämä osoittaa, että kehityksessä on menty eteenpäin ja suunta on oikea, tyytyväinen Ketomäki painottaa.

Huollon jälkeen oli vuorossa jälleen kolmen erikoiskokeen mittainen kierros Nuutajärven huoltopaikan ympärillä.
-Meillä oli vitospätkän lähdössä pieni aikakorttihässäkkä. Se selvisi nopeasti, mutta siinä hässäkässä minulta jäi epähuomiossa kypäräpuhelimen johto irti. Startin jälkeen huomattuani tilanteen, yritin kytkeä pistoketta kaikin tavoin kiinni, mutta helppoa se ei ole, kun pitäisi vielä samalla ajaakin. Kun linjat taas toimivat en heti meinannut uskoa nuotteihin ja ajoin hetken kuin pimeää kisaa, Jukka kertoo.
Hässäkässä tuli muutamia sekunteja takkiin, mutta tilanne ei kilpailun osalta oleellisesti muuttunut, ainoastaan tiukkeni äärimmilleen.

-Aamun liukkaus oli varmaan meille eduksi, sillä pidon parantuessa tilanne tiukkeni. Kolme kärkiukkoa oli päässyt päivän mittaan karkuun ja me taistelimme seuraavassa kolmen auton ryhmässä N-ryhmän nelossijasta.

-Viimeiselle pätkälle lähdettäessä ajattelin, että nyt vedetään oikein kunnolla ja yritetään nostaa sijoitusta. Pätkä tulikin hyvin sen puolen välin paremmalle puolelle, mutta sitten jarruissa ollut nestevuoto sai aikaan sen, että ne alkoivat menettää otettaan ja olimme mennä pari kertaa vauhdikkaasti ulos ihan selvissä paikoissa. En vain saanut hiljennettyä tarpeeksi ja kun käänsin autoa väkisin mutkaan, niin tietäähän sen, että tie loppuu kesken, Ketomäki kertaa jarruttoman ajon taktiikkaansa.

Viimeisen mutkan huimisteluista huolimatta Al-Härmää edustava kaksikko saavutti maalin ja kuittasi SM-sarjan kuudennet ja Subaru Challengen parhaat pisteet.
- Ainekset oli kisassa parempaankin tulokseen, mutta toisaalta viimeisellä pätkällä oli kyllä ainekset paljon pahempaakin, joten tyydytään näihin ja haetaan revanssia seuraavassa kisassa Kouvolassa 8.7.


Subaru Challenge
www.subaru.fi/challenge
www.tommimakinen.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa