Facebook Twitter Email Pinterest

SM O.K. Auto-rallin tiedote 1

03.07.2006 / SM O.K. Auto-rallin tiedote 1

Tulevana viikonloppuna ajettavan SM O.K. Auto-rallin järjestäjällä, Kouvolan Urheiluautoilijoilla on vahvat perinteet järjestää rallia Kouvolassa ja sen lähikunnissa. Tuleva ralli on toista vuotta peräkkäin yleisen SM-osakilpailu. Seura on "harjoitellut" SM-rallien järjestelyjä mm. nuorten SM-rallilla. Nyt neljättä kertaa O.K. Auto-rallin nimellä järjestettävä kilpailu on tunnettu toistakymmentä vuotta Kouvola-rallin nimellä.

Yksi perinteistä katkeaa tässä rallissa, sillä Kouvolan UA ja Kouvolan AUK yhdistyvät ja ensi vuonna ko. rallin järjestää Kouvolan Seudun Autourheilijat.

Heinäkuun 7.-8. päivä ajettava ralli on yleisen SM-sarjan kuudes osakilpailu. Kotimaan kuljettajien parhaimmisto on mukana, ja kansainvälisyys SM-sarjassa näkyy myös, sillä mukana on useita pareja ulkomailta mm. Virosta ja Venäjältä. Myös F-ryhmässä ajava Toni Gardemeister tulee olemaan seurattu kuljettaja laveine ajolinjoineen.

SM-luokkien lisäksi on jaossa 1400 Trophyn sarjapisteitä. Yleisen F-ryhmän kuljettajat taistelevat oman sarjan pisteistä, sekä A-juniorit ajavat maineesta ja kunniasta.

SM O.K. Auto-rallin kilpailukeskuksena toimii Kuusankoskella Hotelli Sommelo josta ensimmäinen kilpailijapari starttaa Kymenlaakson kimuraisille teille klo 10.01 ja heitä odotetaan maaliin noin klo 17.30.

Keskitetty huoltoparkki sijaitsee Tuohikotissa. Rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on lähes 100 km. Koko reitin pituus siirtymineen on karvan auki 300 km.

SM-pisteitä jaossa kolmessa ryhmässä

Rallin SM-sarjassa ajetaan SM-pisteistä kolmessa ryhmässä seuraavanlaisesti: ryhmä N enintään 2000 cc, ryhmä N yli 2000 cc ja ryhmä A yli 1400 cc. Näistä luokista hurjimmat autot ja kuljettajat löytyvät A-ryhmästä. Tästä ryhmästä löytyy puolisenkymmentä WRC-autoa, lähes samanlaisia kuin millä ajetaan MM-tasolla.

Tässä luokassa sarjaa johtaa Jari-Matti Latvala 52 pisteellä, toisena on Sebastian Lindholm 39 pisteellä. Kolmantena on Jarmo Mikkonen, jolla on kasassa 32 pistettä.

Ison N-ryhmän kärkipaikkaa hallitsee Juha Salo, jolla on plakkarissa 51 pistettä. Toisena yhden pisteen päässä Salon niskaa huohottaa Jari Ketomaa, josta vain kahden pisteen päässä on Juho Hänninen.

Alle 2000 kuutioisten N-ryhmää johtaa Ailu Magga 40 pisteellä. Toisena on Jarno Kinnunen yhden pisteen päässä Maggasta. Joonas Lindroos on kolmantena 36 pisteellä.

1400-Trophy

1400 -Trophyssa ajetaan A- ja N - ryhmässä. A-ryhmässä kolmella voitolla johtoa pitää Antero Saari 45 pisteellä. Jorma Laaksolla on 34 pistettä ja kolmantena olevalla Petri Pesulla on 32 pistettä.

N-ryhmässä 42 pisteellä johtaa Sami Korvola, toisena on Juha Laaksonen 39 pisteellä ja kolmantena on Joose Kojo 20 pisteellä.

Ralliradio pitää ajan tasalla

Ennen niin suositut ralliradiot ovat historiaa, mutta O.K. Auto-rallissa se tulee toimimaan koko lauantain. Radiotiimiin kuuluu 5 toimittajaa, joista lähetyksen juontaa Hillevi Heitto ja Aleksi Taponen. Maastossa ja huoltoparkista raporttia antavat Markku Jäppinen, Markku Seppänen ja Mika Suikkanen.

Ralliradio kuuluu YLE Kymenlaakson Radion taajuudella 96,9 aamusta klo 9.30 ja päättyy kun kilpailijat saapuvat maaliin noin klo 17.45.

Kouvolan UA:n kotisivut

Jo tässä vaiheessa saatu palaute rallin kotisivuista antaa rohkeutta väittää niitä sarjan tähän mennessä sivustoista parhaimmiksi.

Sivulta www.kouvolanua.fi löytyy SM. O.K. Auto-rallin kotisivut ja siellä on kaikki tieto mitä voidaan tässä vaiheessa rallia julkaista.

LISÄTIETOJA:

Kilpailun johtaja Juha Koskela 0400 - 784 725

Kilpailun tiedottaja Arto Sarén 0400 - 712 362

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa