Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

06.07.2006 / Juha Salo

Rallin SM-sarjaa kaasutellaan tulevana lauantaina kymenlaaksolaisilla ralliteillä. Kuusankosken lähistöllä on jaossa kauden kuudennet sarjapisteet. Isossa N-ryhmässä pistejohtajana matkaan starttaava Juha Salo etenee reitillä kartturinsa Mika Stenbergin kanssa kesäkauden avausvoitto tähtäimenään. Jo edellinen osakilpailu osoitti, että myös tällä kertaa edessä on kuuma kamppailu kärkisijoituksista.

Ryhmäjohtajan keltaiset ovinumerot liimataan Salon ohjastaman Mitsubishi Lancer EVO 9:n kylkiin nyt toistamiseen. Tunturin avausviikonlopun jälkeen isoa ännää on vetänyt Juho Hänninen, mutta Valkeakoskella pisteen etumatka keikahti vuorostaan Salon ja Stenbergin eduksi. Mitsu-veljekset Salo, Jari Ketomaa ja Hänninen ovat vain kolmen pisteen sisällä toisistaan.
- Kyllähän sen osaa arvata, millainen kisa on tulossa. Tosi kapina tullaan ryhmässä käymään. Valkeakoskellakin kärkivauhdissa oli mukana yllättäjiä, joten täytyy itsekin pitää pedaali sen verran lattiassa, että vauhtia saadaan aikaisemmasta lisättyä, ryhmän hallitseva mestari Salo pohdiskelee.

Viime vuonna hyvässä vauhdissa ollut Salo joutui tuomaan autonsa huoltopaikalle erikoiskoetta liian aikaisin rattipylvään kiinnityksen petettyä loikan alastulossa ja ratin pudottua kuljettajan syliin. Hyppyihin Mitsubishi Ralliart Finlandin tiimissä ajava Salo lupaa nytkin mennä samaan malliin.
- Ehkä kesäkauden hienoin kisa on tulossa tiestön puolesta. Haastavuutta riittää, tiet kääntyilee edes takaisin, ylös alas. Näillä keleillä hikikarpalot otsalla mennään, mutta ei lämmin luita riko, kuljettaja sanoo.

Autokuntaa Salo - Stenberg tyydyttää vain ryhmän ykköstila, joka olisi samalla kesäkauden ensimmäinen. Talvelta niitä on tilillä kolme kappaletta.
- Kovaa ja puhtaasti on tultava. Virheitä ei kärsi tehdä. Pöly saattaa olla hellettä pahempi ongelma, Stenberg ennakoi.

- Huomattavan paljon vauhdikkaammin pitää ajaa kuin kuukausi sitten. Toivotaan, että jutut, mitä olemme touhunneet tässä välillä tuottavat nyt tulosta, Salo jatkaa luottavaisena autoonsa.

- Jousitusta on vähän muutettu Valkeakoskelta ja auto tuntuu näin testien jälkeen hyvältä.
Kaksikko on yksimielinen siitä, ettei Kuusankoskellakaan tehdä ratkaisuja suuntaan eikä toiseen. Piste-erot eivät pääse venähtämään suuriksi, joten mestaruustaistelu jatkunee syksylläkin yhtä tiiviinä.

Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa