Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

22.01.2007 / Matti Rantanen

Ralliautoilun pienen n-ryhmän (alle 200 kuutiota) hallitseva Suomen mestari Matti Rantanen ottaa urallaan askeleen eteenpäin siirtyen ison N-ryhmään Mitsubishi Lancer Evo VIII:n ohjaimiin. Kauden ohjelma käsittää ralliautoilun SM-sarjan sekä Suomen MM-rallin. Tavoitteena on ajaa myös 1-2 muuta MM-rallia.

- Tulevan kauden tavoitteena on ensisijaisesti hakea lisäkokemusta ja opetella nelivetoisen niksit kunnolla, mutta loppupisteissä pitää sijoittua viiden parhaan joukkoon, jotta olisin tyytyväinen vuoden lopulla. Iso N-ryhmä on erittäin kovatasoinen ja tasainen luokka. Tuleva kausi kertoo paljon omasta osaamisesta ja todellisesta vauhdistani, 25-vuotias lammilainen painottaa.

Kuluvan kauden yhdeksi pääteemaksi nousee panostaminen harjoitteluun. Rantanen on valittu AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään ja hän jatkaa myös Etelä-Suomen alueen ryhmässä, joten valmennustilaisuuksia kertyy kauden mittaan kosolti. Lammilainen on perehtynyt kartturinsa Jan Lönegrenin kanssa Risto Mannisenmäen opastuksella erityisesti nuotittamiseen.

Rantanen pääsi testaamaan uutta autoaan viime viikonloppuna Kemin seudulla parin päivän ajan. Mittariin valmennusleirillä kertyi noin 170 kovavauhtista kilometriä ja ensituntemukset olivat myönteiset.

- Auto istui yllättävän hyvin käteen etuvetoisen jälkeen, eikä ajo tuntunut missään vaiheessa hankalalta. Alustan kanssa on vielä hiukan töitä. Toki vielä pitää oppia hyödyntämään auton kaikki ominaisuudet, jotta sillä voi ajaa todella kovaa. Alkukausi näyttää suuntaa missä mennään. Uskon kuitenkin, että harjoitteluun panostaminen kantaa kauden mittaan hedelmää ja on kannattava investointi. Oikotietä menestykseen ei ole olemassa, Rantanen pohtii.

Matti Rantasen kilpailukausi käynnistyy viikon kuluttua Rovaniemellä rallin SM-sarjan avaavan Arctic Lapland Rallyn merkeissä.

Info - Matti Rantanen

Syntymäaika: 13.2.1981
Asuinpaikka: Lammi
Seura: Tervakosken UA
Ensimmäinen ralli: Kaloppi-ralli, Karkkila 1.2.2003
Parhaat saavutukset: 2005 Nuorten SM hopea., 2006 Yleisen SM kulta (pikku N) ja 2006 Neste Oil Rally Finland JWRC 3.
Kartanlukija: Jan Lönegren

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa