Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos

29.01.2007 / Joonas Lindroos

Joonas otti Arctic Lapland rallyssa uusinnan viime kauden aloituksesta ajamalla heti SM-kärkeen alle kaksilitraisten n-ryhmässä. Jotain eroa kilpailussa sentään oli viime vuoteen verrattuna: Tänä vuonna taivalta ei taitettu osan matkaa katollaan, vaan auto pysyi tiukasti pyörillään. Vihkohommia Joonakselle hoitelee nykyään Jouni Lampinen.

Ralli ajettiin taas, voisiko sanoa perinteiseen tapaan, kaksipäiväisenä siten, että kummaltakin päivältä kilpailijat saavat erilliset SM-pisteet. Arctic Rallyn lopulliseen tulokseen lasketaan molempien päivien pisteet yhteen.

Rallin ensimmäisenä päivänä Joonas teki virheellisen rengasvalinnan ja lähti erikoiskokeille jäärenkaalla. Edellisinä päivinä oli satanut lunta ja tiellä oli lumipöperöä, jolloin pito ei ollut paras mahdollinen. Kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen Joonas saapui huoltoon kolmantena. Päivän neljännelle erikoiskokeelle Joonas ja Jouni vetäisivät 5,1 sekunnin pohjat, jolloin he nousivat luokassaan toiseksi. Toinen sija pysyikin sitten päivän loppuun saakka. Toisella sijalla Joonas pokkasi itselleen 10 SM-pistettä.

Toisen kilpailupäivän valjettua lauantaina, oli alla oikeanlainen rengasvalinta. Ensimmäisellä pätkällä oli vielä sen verran unihiekkaa silmissä, että Joonas ajoi kolmanneksi jääden 12,2 sekuntia pohjat ajaneelle Jarkko Nikaralle. Toiselle erikoiskokeelle Lindroosille kirjattiin toiseksi nopein aika. Seuraavalle kolmelle pätkälle Joonas nakutti pohjat. Ainoastaan viimeisellä erikoiskokeella Oli varmistelua ja Joonas ajoi kartturinsa kanssa "ainoastaan" toiseksi nopeimman ajan. Lauantaina Joonas ja Jouni voittivat luokkansa 52,7 sekunnin marginaalilla ja kahmivat sillä itselleen 12 pistettä. Yhteensä Arctic Lapland Rallysta kertyi 22 pistettä.

- Kaiken kaikkiaan kilpailu meni niin hienosti, kun se vain voi mennä, kertoo Joonas ja jatkaa: Ainoastaan Sarriojärven erikoiskokeella jouduttiin pikkuisen peruuttamaan yhdessä risteyksessä.

Seuraavaksi vuoden 2007 Suomenmestarikokelaat kilpailevat helmikuun 17. päivänä Nilsiässä.


Lisätietoja:
www.lindroosracing.com
info@lindroosracing.com


Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa