Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Kasi tykittää Turun SM-rallissa Ford Fiestalla

27.08.2015 / JiiVee Korpela

Rallin SM-sarjan SM1 -luokassa kilpaileva laihialainen Jukka Kasi on SM-sarjassa totuttu näkemään Mitsubishi Lancer Evo IX:n käskijänä. Mitsubishi kuuluu edelleen Team Kasingin kalustoon, mutta Turun SM-rallissa nyt viikonloppuna laihialainen kurvailee keväällä hankkimallaan Ford Fiesta S2000:lla.

Talvella Kasi ja Ania päästelivät Mitsubishillä SM2 -luokassa. Kauden pistepotti on talvikauden ajalta. Rengasrikon pilaamassa Joensuun SM-rallissa kesäkuulla miehet kilpailivat Mitsubishillä SM1 -luokassa Fiestan ollessa telakalla.

Turun ralli on SM-tasolla ensimmäinen johon Kasi ja kartturi, seinäjokelainen Henri Ania starttaavat Ford Fiestalla. Alla on Fiestalla alkukesästä ajettu kansallinen ralli Lopella ja testiajot viime viikonloppuna.

Ford Fiestaan kesän aikana tehty perusteellinen huolto tuli valmiiksi juuri viikkoa ennen nyt perjantaina käynnistyvää Turun SM-rallia. Rallimiesten testikäytössä oleva pohjalainen pikataival tuli Kasille ja Anialle tutuksi viime viikonloppuna.

-Koneessa on paljon uusia osia. Se tuntui heti ensikäynnistyksellä paljon terävämmältä kuin alkukesästä ajetun Lopen rallin aikaan. Alustaan tehdään jotakin pieniä muutoksia ennen rallia. Muuten Fiestassa kaikki toimii oikein hienosti. Alkukaudesta Mitsubishillä pystyimme koko ajan nousemaan lähemmäksi luokan kärkeä. Samaa nousujohteisuutta haemme nyt Fiestalla, Kasi vertailee. 

Turun SM-rallin ensimmäisenä päivänä perjantaina kilpailijat lähtevät kahdelle erikoiskokeelle hämärän tunteina. Kasi ei näe perjantain erikoiskokeita mitenkään pahoina.

-Luotan siihen, että pystymme ajamaan perjantain lenkin kunnialla läpi. Lauantaina ne ratkaisut kuitenkin vasta ajetaan. Huippunopeudessa emme Fiestalla pärjää, mutta minusta tuntuu, että Turun ympäristön teillä ratkaisee kuitenkin enemmän hyvät ajo-ominaisuudet. Niitä Fiestasta löytyy ja niihin me luotamme, Kasi järkeilee.

Ensimmäistä kertaa SM-tasolla Ford Fiesta S2000:lla kilpaileva Kasi ei aio hullutella yli omien rajojen.

-Fiestassa on ominaisuuksia vaikka mihin. Näillä kilometreillä pitää vauhtia kuitenkin nostaa järkevästi. Luotan siihen, että pystymme kasvattamaan vauhtia koko kisan ajan. Tähtäin on viiden sakissa. Kaikki siitä ylöspäin on positiivista kehitystä.

Turun SM-ralli käynnistyy perjantaina klo 19:30 Turun kauppatorilta. Rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta. Seitsemän niistä kurvaillaan lauantain aikana.

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa