Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaa vankassa SM2-luokan johdossa kesäkauteen

10.06.2016 / Jani Kekoni

Ralli SM-sarjan talvikauden kolmesta kilpailusta kolme SM2-luokan voittoa napannut alavutelainen, hallitseva Rallin Suomenmestari Teemu Asunmaa ja hänen jyväskyläläinen kartanlukija Jonne Halttunen aikovat nyt lauantaina jatkaa siitä mihin talvella jäivät eli jälleen heidän tavoitteenaan on täydet SM-pisteet.
 
Subaru Impreza WRX STi autolla kilpaileva kaksikko on vakuuttavien luokkavoittojen lisäksi kiusannut SM1- eli ns. superautojen luokan kärkikuljettajia. Tämäkään tavoite ei tule muuttumaan vaan Sastamalan ja Huittisten ympäristössä ajettavan Enset Oy SM-rallin yhdeksällä pikataipeleella ja 119 erikoiskoekilometrillä Hannus' Rally Teamin kuljettajat jälleen ilmoittautuvat yleiskilpailun voittokamppailuun.
 
Huhtikuussa Asunmaa ja Halttunen pitivät kolmanneksi nopeinta vauhtia Keravan ympäristössä ajetussa DEFA-minirallissa ja nyt uuden Michelin rengasmallin siivittämänä kaksikko hakee jatkoa SM-sarjan voittoputkelleen.
 
- SM-sarjan kultamitalia ajatellen Enset Oy SM-rallista meille riittää SM2-luokan palkintokoroke, mutta toisaalta kunnianhimoisena kilpailijana olen tyytyväinen vain täysiin SM-pisteisiin ja yleiskilpailun kolmen nopeimman kuljettajan suoritukseen. Talvikaudella nappasimme kolme luokkavoittoa, joten siitä tavoitteesta on turha lähteä tinkimään, vaikkakin SM-pistetilanne kertoo aivan toista, Asunmaa lataa.
 
- Keravan DEFA-rallin lisäksi olemme testierikoiskokeilla saaneet erittäin positiivisia tuloksia uudesta Michelin rallirenkaasta ja myös nuotteihin olemme löytäneet sellaisia lisämausteita, joilla pystyisimme SM1-luokan kärkimiehet kuten moninkertaisen Rallin suomenmestari Juha Salon haastamaan. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvillä ja rennoilla mielin starttaamme ensimmäiseen kolmesta kesäkauden SM-rallista. Toki tiedämme, että keskeytykseen ei edelleenkään ole varaa, mutta silti täysillä lähdetään ajamaan ja katsotaan mihin se riittää, Asunmaa jatkaa.
 
Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa