Facebook Twitter Email Pinterest

2-kertainen suomenmestari Kosti Katajamäki Junioreiden SM-sarjaan

05.08.2016 / Anu Haapalainen

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan seuraavat sarjapisteet ovat jaossa elokuun puolivälissä Kiteellä järjestettävässä Tengtools-rallissa. Kilpailun osallistujaluettelosta löytyy SM- ja cup-pisteistä kilpailevien kuljettajien lisäksi myös viikonloppuna Vetomies-tittelin voittanut Vesa Hirvonen, jonka kartturina on todellinen yllätysnimi: rallin viisinkertainen SM-mitalisti Kosti Katajamäki.

- Ollaan oltu Kostin kanssa ystäviä jo kauan, mehän ajettiin aikoinaan samassa Printsport-tallissa rallin SM-sarjaa. Nähtiin sitten tuossa kesällä, ja heitin hänelle, että jos auto on vielä Vetomies-kisan jälkeen kunnossa, hän voisi tulla minulle kartturiksi, kun vakikartturini ei pääse Kiteelle kisaamaan, kertoo Vesa Hirvonen.

Kilpailun järjestävää seuraa, Keski-Karjalan Urheiluautoilijoita, edustava Hirvonen voitti viime viikonloppuna Jyväskylässä MM-rallin yhteydessä järjestetyn kansallisen Vetomies-kisan.

- Tällä kaudella en ole kovin paljoa kilpaa ajanut. Vetomies oli kauden pääkisa ja kaikki lataus oli panostettu sinne. Mutta onhan se vähän velvollisuus osallistua kotikisaan.

- Lähdetään nyt jäähdyttelemään viime viikonlopun jälkeen, ja katsotaan, miten homma lähtee kulkemaan. Ihan hiljaa sitä ei voi kuitenkaan ajaa, sen verran kovia miehiä kisassa on mukana. Ei me niitä helpolla päästetä, mutta jos karkuun ajavat niin menköön, naureskelee hyväntuulinen Hirvonen.

Hyvällä fiiliksellä kisaan on myös lähdössä rallin kaksinkertainen suomenmestari Kosti Katajamäki, joka urallaan on ajanut kilpaa myös MM-tasolla.

- Rallia en ole ajanut sitten vuoden 2010 jälkeen kertaakaan. Tuolloin lupasin itselleni ja perheelleni, että pidän taukoa rallihommista, ja se päätös on pitänyt.

- Kiteellä olen käynyt tasan kerran aiemmin, joten tiestö ei ole minulle ennestään tuttu. Kartturina olen täysin noviisi, tämä on toinen kerta, kun istun kuskin vieressä kisassa. Nuottikisaan en olisi uskaltautunut, enhän minä kuskinakaan niistä nuoteista juuri mitään ymmärtänyt, nauraa Katajamäki, joka nykyisin asuu Alajärvellä ja työskentelee Jalas-tuotteiden aluepäällikkönä.

- On hienoa päästä kokemaan tällaisen F-ryhmän menopelin vauhti Keski-Karjalan haastavilla sorateillä!

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan neljäs osakilpailu, Tengtools-Ralli, ajetaan lauantaina 13. elokuuta Kiteellä ja sen ympäristössä. Junioreiden SM-pisteiden sekä Nuorten Cup-pisteiden lisäksi Tengtools-rallissa kisataan myös Itä- ja Keski-Suomen aluemestaruuspisteistä. Kilpailun järjestelyistä vastaa Keski-Karjalan Urheiluautoilijat.

Kilpailussa ajetaan Keski-Karjalan haastavilla teillä kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 70 kilometriä. Reitin kokonaispituus on noin 210 km.

Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa