Facebook Twitter Email Pinterest

Forsström esittelee Suomessa ennennäkemättömän ralliauton

16.08.2016 / Marko Mäkinen

Nuori rallilupaus Alex Forsström, 19, ja kartanlukija Eetu-Pekka Hellsten esittelevät tulevana viikonloppuna Turun SM-rallissa Suomessa ennennäkemättömän ralliauton Opel Adam R2:n. Myöskään Forsström ei ole rallin SM-tasolta tuttu nimi, sillä Turun SM-ralli on nuorelle rallikuljettajalle uran ensimmäinen yleisen luokan SM-tasolla.

Forsström odottaa omaa ja myös autonsa SM-debyyttiä innolla.

- Hyvillä fiiliksillä lähdetään Turkuun. Edessä on Opel Adam R2:n ja myös minun ensiesiintyminen yleisen luokan SM-tasolla. Yritetään saada ehjä ja hyvä suoritus aikaiseksi. Kovaa saa SM3-luokassa ajaa, jos aikoo pärjätä, mutta kovaahan Turkuun lähdetään ajamaan, Forsström muistuttaa.

Forsströmillä on jo yksi ralli uuden Opelin ratissa takana, kun hän osallistui heinäkuussa Virossa Juniorien rallin EM-sarjaan kuuluneeseen Rally Estoniaan, jossa lapsentautiviat ja huono tuuri veivät mahdollisuuden menestyä.

- Rallin avauspäivänä meillä oli moottorilämpöjen kanssa ongelmia. Saimme päivähuollossa automme kuntoon, mutta jouduimme toisella lenkillä starttaamaan hitaamman perään, jonka saimme EK:lla kiinni. Ohitustilanteessa ohitettava ajoi vahingossa meitä päin, jolloin raidetanko vääntyi ja jouduimme keskeyttämään.

- Rallin viimeisen päivän pääsimme ajamaan ilman murheita. Pystyimme ajamaan Opelin tehdaskuljettajia kovempaa ja kävimme jo lähellä luokkamme pohja-aikaakin, johon jäi matkaa 0,2 sekuntia. Tosi positiivinen fiilis jäi ja siksi on mukava päästä jatkamaan kautta Turussa, Forsström toteaa.

Turun SM-rallin jälkeen Forsström osallistuu vielä syyskuussa Latviassa ajettavaan Junioreiden EM-sarjan viimeinen osakilpailuun, jonne nuori suomalaiskuljettaja lähtee taistelemaan R2-luokan voitosta.

Kuva: Josef Petru

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa