Facebook Twitter Email Pinterest

Forsström esittelee Suomessa ennennäkemättömän ralliauton

16.08.2016 / Marko Mäkinen

Nuori rallilupaus Alex Forsström, 19, ja kartanlukija Eetu-Pekka Hellsten esittelevät tulevana viikonloppuna Turun SM-rallissa Suomessa ennennäkemättömän ralliauton Opel Adam R2:n. Myöskään Forsström ei ole rallin SM-tasolta tuttu nimi, sillä Turun SM-ralli on nuorelle rallikuljettajalle uran ensimmäinen yleisen luokan SM-tasolla.

Forsström odottaa omaa ja myös autonsa SM-debyyttiä innolla.

- Hyvillä fiiliksillä lähdetään Turkuun. Edessä on Opel Adam R2:n ja myös minun ensiesiintyminen yleisen luokan SM-tasolla. Yritetään saada ehjä ja hyvä suoritus aikaiseksi. Kovaa saa SM3-luokassa ajaa, jos aikoo pärjätä, mutta kovaahan Turkuun lähdetään ajamaan, Forsström muistuttaa.

Forsströmillä on jo yksi ralli uuden Opelin ratissa takana, kun hän osallistui heinäkuussa Virossa Juniorien rallin EM-sarjaan kuuluneeseen Rally Estoniaan, jossa lapsentautiviat ja huono tuuri veivät mahdollisuuden menestyä.

- Rallin avauspäivänä meillä oli moottorilämpöjen kanssa ongelmia. Saimme päivähuollossa automme kuntoon, mutta jouduimme toisella lenkillä starttaamaan hitaamman perään, jonka saimme EK:lla kiinni. Ohitustilanteessa ohitettava ajoi vahingossa meitä päin, jolloin raidetanko vääntyi ja jouduimme keskeyttämään.

- Rallin viimeisen päivän pääsimme ajamaan ilman murheita. Pystyimme ajamaan Opelin tehdaskuljettajia kovempaa ja kävimme jo lähellä luokkamme pohja-aikaakin, johon jäi matkaa 0,2 sekuntia. Tosi positiivinen fiilis jäi ja siksi on mukava päästä jatkamaan kautta Turussa, Forsström toteaa.

Turun SM-rallin jälkeen Forsström osallistuu vielä syyskuussa Latviassa ajettavaan Junioreiden EM-sarjan viimeinen osakilpailuun, jonne nuori suomalaiskuljettaja lähtee taistelemaan R2-luokan voitosta.

Kuva: Josef Petru

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa