Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Turunen hurjasta kaadosta huolimatta SM4-luokan suomenmestariksi!

25.09.2016 / Jani Salonen

Jesse Turunen on tuore suomenmestari luokassa SM4. Joensuulainen Honda-kuljettaja lähti kauden päättävään osakilpailuun Tampereelle ristiriitaisissa tunnelmissa ja tunnustaa, kuinka palikoiden pitäminen kasassa oli haastavaa alusta alkaen

- Rallia tultiin ajamaan, mutta perjantaina Pengonpohjaan lähdettäessä alkoi kunnioitus kääntyä jännityksen puolelle. Äärettömän haasteellinen erikoiskoe, jossa kaseikko on kutsunut omiansa useana vuonna. Ei siinä päässyt oikein rytmiin ja tuntui, ettei tästä tule yhtään mitään. Kyllä porukat reitillä ja iltahuollossa varmasti huomasi, että nyt poikaa jännittää.

Haparoinnista huolimatta Turunen oli tavoitteensa mukaisesti neljäs perjantain jälkeen. Mikäli pahin uhkaaja Esa Ruotsalainen voittaisi kilpailun, kyseinen sija vaadittaisiin Turusen mestaruuteen.

Taistelu jatkui lauantaina ja se kävi odotetun kiivaana pitkin päivää. Turusen matka oli kuitenkin katketa jo aamun ensimmäisellä Savon erikoiskokeella. Hukassa olleiden ajolinjojen vuoksi auto pyörähti ympäri.

- En oikein tiedä mitä edes tapahtui, valui ilmeisesti liian leveäksi ja sitten kolisi. Karin (kartanlukija) kanssa pohdittiin, että kuinkas päin tässä ollaan ja tuumattiin, että tuli pari muuttujaa mestaruusjahtiin. Olihan se aika pysäyttävä hetki, mutta onneksi aikahukka oli maltillinen. Pätkän maalissa sitten ihmeteltiin, miten loppupäivä ajetaan kilpaa lava-autoksi muuttuneella Hondalla.

Turusen onneksi auton vauriot olivat kosmeettisia, toki hyvin massiivisia sellaisia. Tästä huolimatta kilvanajo jatkui kovalla sykkeellä, kunnes ratkaisun hetket mestaruudesta nähtiin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Tuolla Esa Ruotsalainen  päätti kilpailunsa ulosajoon.

Tämän johdosta Turusen tehtäväksi jäi ajaa maaliin, eikä keskeytyskään olisi enää mestaruutta voinut viedä. Näin ollen Rallybaron tiimin kuljettaja nousee SM4- luokassa kirkkaimmalle sijalle, vieden heti debyyttikaudellaan suomenmestaruuden.

- Oli melkoinen vuosi, ei tällaisesta osannut edes haaveilla. Matkaan mahtui epäonnea ja hienoja onnistumisia, nyt ei oikein osaa edes kuvailla tunnetta, sanoista puhumattakaan. Mutta tässä tulos, kun ei annettu tuumaakaan periksi. Se oli se ratkaiseva hetki, päättää tuore suomenmestari.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa