Facebook Twitter Email Pinterest

AKK myönsi Kalle Rovanperälle osallistumisoikeuden Suomen rallikilpailuihin

31.01.2017 / AKK/Rita Pasanen

Suomen autourheilun kansallinen lajiliitto, AKK-Motorsport, on myöntänyt Kalle Rovanperälle poikkeuksellisesti oikeuden osallistua R5-luokan autolla Suomessa AKK:n kilpailuluvalla järjestettäviin rallikilpailuihin. Rallin nuortenluokkalaiset ajavat normaalisti V1600-luokan autoilla. Toistaiseksi voimassa oleva oikeus antaa kaksinkertaiselle Latvian rallimestarille mahdollisuuden osallistua esimerkiksi Ralli SM -sarjan osakilpailuihin ja kansallisiin ralleihin.

AKK:n hallitus hyväksyi Rovanperän poikkeuslupahakemuksen huolellisen perehtymisen ja harkinnan jälkeen kuunneltuaan ensin lajiryhmänsä ja asiantuntijoidensa näkemyksiä.

”Kysymyksessä on tilanne, jossa suuri lahjakkuus on havaittu jo hyvin pitkältä ajalta. Rovanperän kuljettajanuraa jo monen vuoden ajalta tarkasti seurattuamme, haluamme tässä kohtaa olla tukemassa hänen nousujohteista kehitystään, emme kehityksen jarruttavana tekijänä. Päätöksen myötä toivotamme Kallelle onnea ja onnistumisia alkaneelle rallikaudelle ja jäämme suurella mielenkiinnolla seuraamaan hänen uransa etenemistä koko kansainvälisen ralliyhteisön kanssa”, kuvaili AKK:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Pakari.

Lokakuun alussa 17 vuotta täyttävä Rovanperä oli AKK:n harvinaislaatuisesta päätöksestä positiivisesti yllättynyt.

”Täytyy sanoa etten osannut ihan odottaa tätä ja tuntuu todella mahtavalta. Isot kiitokset AKK:lle. Nyt sitten aletaan suunnitella, mihin seuraavaksi suunnataan”, summasi iloinen nuorukainen tunnelmiaan ja lähikuukausien suunnitelmiaan.

Jyväskyläläinen rallilahjakkuus seuraa isänsä, Harri Rovanperän jalanjälkiä rallimaailmassa. Rovanperä senior keräsi aktiivivuosinaan menestystä aina MM-sarjaa myöten ja keskittyy nykyisin tukemaan jälkikasvunsa kuljettajanuraa.

”Tämä on hieno kädenojennus ja huomiointi Kallelle ja olemme siitä hyvin kiitollisia. Nyt hän pääsee ajamaan kotimaassa, kotimaan teitä, mikä on tärkeää kehityksen kannalta”, Rovanperä kuvaili.

Suomalaisyleisön edessä kilpaileminen tuonee motivoivan lisämausteen Kalle Rovanperän alkavaan kauteen. Tällä hetkellä Latvian lisenssillä ajava nuori mies ei ole oikeutettu keräämään SM-pisteitä, mutta lajin kotimaisen kärjen haastamista odottanee myös suuri yleisö mielenkiinnolla. 16-vuotias Rovanperä pääsee ajamaan autoaan kilpailuissa vain erikoiskoeosuuksilla - siirtymäosuuksilla kuljettajalla on oltava Suomen lain mukaisesti voimassa oleva ajokortti, joten tuolloin ratin takana tullaan näkemään Rovanperän kartturi.

Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa