Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Suninen taistelee Saksassa jälleen WRC2-luokan voitosta

17.08.2017 / Teemu Sunisen tiedotus

Teemu Suninen palaa kahden WRC-autolla ajetun kilpailun jälkeen alkukaudelta tutun Fordin rattiin. Edessä on vielä kolme mittelöä WRC2-luokassa, jossa mestaruustaistelu on yhä avoinna.

Saksan asfaltille Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula lähtevät erittäin keskittyneinä. Heti torstaiaamun testierikoiskokeella tie muuttui rutkasti jo muutaman auton jälkeen, joten odotukset varsinaisilta erikoiskokeilta ovat varsin samanlaiset.
 
- Nuotit on tehty tarkoiksi tien mukaan, mutta iso haaste on tielle leviävä muta. Meidän numerollamme tie on jo aika myllerretty. Tämä on haastavin kisa Monte Carlo -rallin kanssa. 

Saksan MM-rallin ominaispiirre on muta, jota kilpailijat nostavat rutkasti tielle oikoessaan mutkia rohkeasti. Ilman etuauton tuomaa viime hetken tietoa Suninen voi vain arvailla, millaiset olosuhteet seuraavassa mutkassa odottavat.
 
- Nyt on satanut paljon ja maaperä on pehmeä. Joskus muta leviää pahasti tielle, ja on hankala arvuutella, millainen pito on mutkassa. Koetetaan olla hereillä ja saada oikea lottorivi aikaiseksi, Suninen hymyili.

Päästyään Puolassa ja Suomessa tehokkaan WRC-auton makuun, oli Saksassa luvassa hyppäys tuttuun WRC2-luokan Fordiin. Kausi luokassa jatkuu yhä tiukkana, eikä mestaruustaistelukaan ole vielä ohi. 

Eroa luokkaa johtavaan Pontus Tidemandiin on tosin jo 64 pistettä, mutta toisena sarjatilanteessa oleva Ole Christian Veiby on vain 14 pistettä Sunista edellä. 
 
- Ei se pahalta tuntunut. Viime viikolla kokeilin 115-hevosvoimaista V1600-luokan rata-autoa. Kyllähän tämäkin ihan tehokkaalta tuntuu, ja tällä on hauska ajaa. Haastetta rallissa tulee tuttujen nimien lisäksi muun muassa tallikaveri Loubetilta, joka on kasvanut näissä olosuhteissa.
 
Kuva: Timo Anis

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa