Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: ”Uudessakaupungissa taistellaan loppuun asti”

05.09.2017 / Marko Mäkinen

Ralli SM -sarja palaa tulevana lauantaina yhdeksän vuoden tauon jälkeen Varsinais-Suomeen Uudenkaupungin ympäristökuntien haastaville teille. Edellisen kerran Uudessakaupungissa on taisteltu ralli SM-sarjan pisteistä syksyllä 2008.
 
Uusien pistesääntöjen perusteella jokainen kilpailija saa laskea kauden kuudesta ensimmäisestä SM-rallista viiden parhaan tuloksen loppupisteisiin. SM1-luokan osalta sääntömuutos ei aiheuta ylimääräisiä laskutoimituksia, sillä luokan kärkinelikosta jokaisella on tilillään jo yksi pisteetön osakilpailu, joten lauantaina saavutetut pisteet lasketaan kärkikuljettajien osalta täysimääräisinä loppupisteisiin.
 
SM1-luokassa toisena ajava Hannu´s Senior Rally Teamin kaksikko Juha Salo ja Jarno Ottman tiedostavat, että mestaruuden uusimiseen tarvitaan täydet SM-pisteet.
 
- Taistelemaan lähdetään. Enää ei ole jaossa varmoja pisteitä. Yritetään ajaa se mikä päästään. Periksi ei anneta, Salo lupaa.
 
- Testeissä teimme Peugeot 208 T16 R5:een pieniä muutoksia. Auto tuntui hyvältä niin kuin se tuntui sarjan edellisessäkin osakilpailussa Kouvolassa. Tulevana lauantaina pitää kuljettajan löytää ne puuttuvat sekunnin kymmenykset ja kääntää ne eduksemme.
 
Salo sanoo, että hän on aina viihtynyt Uudenkaupungin kovapintaisilla sorateillä.
 
- Alueen tiet ovat haastavia ja niin sanotusti ajettavia. Koko ajan tapahtuu ja reitillä on myös korkeuseroja. Tiet ovat myös kovapintaisia. Jos lauantaina ei sada niin se sopii paremmin meille.
 
- Matkaan pitkän tauon jälkeen Uuteenkaupunkiin mielelläni. Voittoa tavoitellaan, joten hyökkäämään lähdetään heti alusta asti, Salo lupaa.
 
SM Oili Jalonen -rallin kokonaispituus on 298 km, sisältäen 8 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 97,54 km. Rallissa ajetaan kaksi erikoiskokeista kahdesti, loput neljä kierretään kertaalleen. Kilpailu käynnistyy lauantaina klo 10.01 Uudenkaupungin torilta ja ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan samaan paikkaan rallin maaliin illalla klo 18.40 alkaen.
 
Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa