Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi hyvin valmistautuneena Mikkeliin

14.02.2018 / Anu Haapalainen

Ford Motorcraft Rally Teamin Jani Luhtaniemen seuraava kisa on perjantaina alkava Ralli SM –kauden toinen osakilpailu SM Vaakuna-Ralli Mikkelissä.

Viimeistelyt tulevan viikonlopun kisaan on tehty huolella: kuntoon on laitettu niin auto kuin kuskitkin.

- Rovaniemellä matka tyssäsi vaihdelaatikko-ongelmiin. Nyt se on kunnossa, ja samalla vaihdettiin moottorikin. Ollaan myös Jussan (kartturi Juha-Pekka Jauhiainen) kanssa ajettu nuottitreeniä ja tänään ajettiin vielä viimeiset testit. Kaiken pitäisi olla kunnossa, kertoi Jani Luhtaniemi maanantaina. 

Kauden avaus Rovaniemellä ei sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti, eikä SM-pisteitä Tunturista herunut. Helpolla niitä ei saa Mikkelistäkään, onhan SM3-luokkaan ilmoittautunut yli 20 kilpailijaparia.

- Sen verran kovia kuskeja on ilmoittautunut SM3-luokkaan, että kympin sakkiin sijoittuminen vaatii paljon, ja podium-sijoitus vaatii lähes täydellistä onnistumista.

Jani Luhtaniemi on myös mukana kilpailemassa paikasta Tulevaisuuden tähti -valintatilaisuuteen ja sitä kautta Suomen MM-ralliin. Valintaprosessissa otetaan huomioon SM-sarjan viisi ensimmäistä osakilpailua, ja ne nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat sarjapisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsutaan erilliseen valintatilaisuuteen. Ensimmäisen ajetun osakilpailun jälkeen kisaa johtaa Luhtaniemen tiimikaveri Niko Mäkinen.

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu, SM Vaakuna-Ralli, starttaa perjantaina 16.2. ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Lauantaina on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 115 km. Rallin voittaja on selvillä lauantaina kello 18.19, jolloin Mikkelin torilla alkavat maalijuhlallisuudet.

Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa