Facebook Twitter Email Pinterest

Vuorisalo toinen myös Joensuussa: "Pienet ovat marginaalit"

08.03.2018 / Eero Katajamäki

Ralli SM –sarjan talvikausi paketoitiin menneenä viikonloppuna Joensuun ympäristössä ajetussa legendaarisessa Itärallissa.

SM3-luokkaan osallistunut Samuli Vuorisalo ja kartanlukija Henri Arpiainen lähtivät tavoittelemaan kisasta voittoa, mutta Mikkelin tavoin tyytyminen oli toiseen sijaan kovan taistelun jälkeen.

- Jälleen kerran kovaa vääntöä ja taistelua, todella pienet on erot ja pienestä se on kiinni. Oikeastaan yhteenkään isompaan tai pienempään virheeseen ei ole varaa tai heti tippuu sijoituksia tuloslistalla. Kovasti yritettiin, mutta Jaro (Kinnunen) napsi kokoajan vähän eroa lisää, eikä pystytty siihen vastaamaan. Onnittelut Jarolle voitosta, Vuorisalo toteaa.

- Heti kisa-aamusta alkaen pelin henki oli selvä, lähdettiin täysillä liikkeelle ja jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä hieman pitänyt vähentää ”attackia” ja pyrkiä ajamaan siistimmin, mutta sellaista se on kun kaikki on pelissä. Aamulenkki sujui ihan hyvin ja tauon jälkeen piti iskeä pitkälle pätkälle, mutta se jäi tällä kertaa ajatuksen tasolle. Onneksi lopussa saatiin ajettua toinen sija itsellemme ja viimeiselle pätkälle vielä pohja-aika, Samuli kertaa kisaansa.

Vaikka Vuorisalon tavoitteena oli kirkastaa Mikkelin toinen sija niin silti myös Joensuun toinen sija jätti positiivisen fiiliksen päällimmäiseksi mieleen.

- Ihan täysin tyytyväinen ei voi olla, mutta tästä on hyvä lähteä parantamaan ja ihan hyvät fiilikset jäi tästä kisasta. Ajamiseeni olen myös ihan tyytyväinen, sillä olen yllättävän hyvin päässyt sinuiksi Opelin kanssa, vaikka hirveästi ei ole vielä kilometrejä kertynyt. Uskon, kun saadaan lisää kilsoja alle ja autoa vielä tutummaksi, niin sillä ne pienet erot lähtee kääntymään meillekin päin.

- Iso kiitos tämän talvikauden kahden kisan ajamisen mahdollistaneille, tukijoille, huollolle, kartturille ja matkassa mukana olleille, Samuli kiittelee lopuksi.

Kuva: Aino Mertanen / ainom.kuvat.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa