Facebook Twitter Email Pinterest

Rengasvalinta ja rengasrikko Teemu Asunmaan harmina Sastamalassa

03.09.2018 / Jari Hotti

Rallin SM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajettiin lauantaina Sastamalan ja Huittisten ympäristössä. Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa sijoittui kahdeksan erikoiskokeen urakoinnin jälkeen yleiskilpailussa kuudenneksi.

Teemu Asunmaalla, SM1-luokan hallitsevalla Suomen mestarilla, oli vielä kuluvan kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa mahdollisuus nousta Suomen mestariksi, mutta se olisi vaatinut pistejohtaja Eerik Pietariselle pistemenetyksiä. Kun Pietarinen ajoi Sastamalassa lauantaina voittoon ja Asunmaa oli kuudes, niin Pietarinen varmisti mestaruuden jo ennen viimeistä osakilpailua. Asunmaa taistelee kauden viimeisessä osakilpailussa näin ollen SM-hopeasta.

- Eihän minulla vielä yhtään hopeaa ole, Asunmaa totesi lauantai-iltana Sastamalassa pohdittaessa kauden finaalia ja sitä kuinka paljon hopeasta taistelu vielä alavutelaista syyskuun lopulla motivoisi.

Lauantaina aamupäivällä Huittisissa juuri hetki ennen kilpailun starttia Asunmaa paljasti, että rengasvalinta oli tehty täysin sääennusteen mukaan. Sadetanssit oli heti aamusta tanssittu.

- Sadekeliä toivottaisiin, koska meillä on valittu sadekelin renkaat tähän kilpailuun. Vähän enemmän pitäisi sataa, kuin mitä nyt tällä hetkellä. Katsotaan jos se kääntyy. Toivottavasti ei kuitenkaan kuiva, sitten me ollaan ongelmissa, Asunmaa ennakoi.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että Sastamalan ja Huittisten alueella erikoiskokeiden käynnistyessä harmaa ja sateinen taivas kirkastui, eikä sateesta ollut päinvastaisista ennusteista huolimatta tietoakaan. Ensimmäinen erikoiskoe peruttiin ja toisella Asunmaan sijoitus oli viides. Ero kärkeen kasvoi tasaisesti ja viiden erikoiskokeen jälkeen sijoitus oli kokonaistilanteessa kuudes, 23,3 sekuntia kärjestä jääneenä.

- Kakkosella, kolmosella, nelosella ja vitosella ei satanut yhtään. Rengasvalinta ei sitten ollut paras mahdollinen.

Ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta Asunmaa oli vielä taistelemassa palkintosijoituksista ja se sadekin sitten vihdoin ja viimein saatiin, mutta kuudennella erikoiskokeella tullut rengasrikkojen tupla pilasi lopullisesti Asunmaan kilpailun.

- Kutonen ja seiska oli vähän kosteampaa ja niillä pätkillä rengasvalinta toimi hyvin. Oltiinkin hyvässä vauhdissa, mutta sitten irtokivi rikkoi eturenkaan ja takarenkaan vanteen. Ajettiin sen jälkeen hiljaa, kun se oli lähellä, että tulee ilmat pihalle takarenkaasta. Se olisi tiennyt keskeytystä.

- Kolme viimeistä pätkää, niin rengasvalinta noissa olosuhteissa olisi ollut äärettömän kova etulyöntiasema meille, mutta se meni sitten siihen rengasrikkoon, Asunmaa harmitteli.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon ympäristössä 28.-29. syyskuuta. Sitä ennen Asunmaa ja Mannisenmäki kilpailevat ensi viikonloppuna Skodalla Liettuan mestaruussarjan osakilpailussa, Elektrenai Rallissa, jonka keskuspaikka sijaitsee Elektrenain kaupungissa.

Sastamala-Huittisten SM-rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Eerik Pietarinen (Skoda) 45.48,4
2) Emil Lindholm (Skoda) + 14,4
3) Takamoto Katsuta (Ford) + 16,8
4) Nikolay Gryazin (Skoda) + 25,1
5) Kristian Kiviniemi (Skoda) + 28,9
6) Teemu Asunmaa (Skoda) + 39,4

SM1-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Eerik Pietarinen 127
2) Teemu Asunmaa 83
3) Emil Lindholm 77
4) Marko Mänty 59
5) Nikolay Gryazin 57

Kuva:Jari Nurminen/RPF

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa