Facebook Twitter Email Pinterest

Ketomaa Racing tekee töitä nuorten kuljettajien eteen

14.01.2019 / Jarno Saari

Uusi kotimainen rallitiimi Ketomaa Racing on ostanut M-Sportilta kaksi Ford Fiesta R2-mallia, joita tarjotaan nuorten kuljettajien käyttöön. Uuden rallitiimin tulevaisuuden tavoitteena on tuottaa ammattimaisia kuljettajia kohti rallin kansainvälistä huippua.
 
- Tulemme auttamaan monilla tavoin nuoria kuljettajia eteenpäin urallaan. Tiimin ensimmäinen kiinnitys kuljettajaksi on Ajari Piironen. Itse koulutan ja konsultoin nuoria tiimissämme eteenpäin, tiimin johtajana toimiva Jari Ketomaa selvittää.
 
- Meillä on käytössä kaksi Fiestaa, molemmat autot on rakennettu M-Sportilla. Kaluston osalta ei haluta jättää mitään sattuman varaan, joten tehtiin päätös käyttää mestaritiimin tekemiä autoja. Olemme saaneet kasaan merkittävän kumppaniverkoston, kiitos heille luottamuksesta tiimiäni kohtaan jo näin alkuvaiheessa.
 
- Lajista riippumatta urheilu on huipputasolla kallista. Niinpä taloudelliset edellytykset uran etenemiselle on oltava kunnossa. Haluamme omalta osaltamme tarjota myös taloudellista tukea kehittyvälle kuljettajalle, Ketomaa jatkaa.
 
Ketomaa Racingilla on jo Fiesta R2T 2018 -malli, jolla Ajari Piironen on ahkerasti testannut. Tilauksessa on myös 2019-mallinen Fiesta. Vielä ei ole varmaa, tuleeko tämä auto Suomeen ennen Rovaniemen Arctic Rallia.
 
Viime vuonna junioreiden SM-sarjasta hopeaa saavuttanut Piironen ajoi viikonloppuna uransa ensimmäisen nuottirallinsa tiimin Ford Fiestalla. Tuloksena oli luokan toinen sija Kaloppi Rallista.
 
- Tämä kilpailu otettiin aivan testimielellä. Uusia asioita on tapahtunut urallani nyt nopeaan tahtiin. Täytyy ottaa kaikki oppi ja 
tuki vastaan sekä yrittää kehittää nuottia ja ajamista, nuorukainen järkeili.
 
- Hymyssä suin saan lähteä kohti Ralli SM -sarjan haasteita. Auto on oikein hyvä, mutta melko paljon erilainen kuin viime kaudella ajamani V1600-luokan vakioauto, Ajari Piironen päätti.
 
Ketomaa Racing -tiimi hakee parhaillaan toista nuorta kuljettajaa tiimin väreihin kilpailemaan toisella Fiesta R2 -autolla.
 
Teksti: Jarno Saari
Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa