Facebook Twitter Email Pinterest

Rallienglanti katoavaa kansanperinnettä? 19-vuotias Arttu Lähdeniemi kielikursseilta kohti rallin MM-sarjaa

28.02.2019 / Ralli SM -tiedotus

19-vuotias Arttu Lähdeniemi on yksi niistä lukuisista nuorista rallikuljettajista, jotka himoitsevat tällä kaudella kahta Flying Finn Future Star -palkintoa. Ensimmäiseksi kesäkuussa voittaja saa täydellisen ajopaketin elokuiseen Neste Ralliin ja toiseksi syksyllä on tarjolla tallipaikka junioreiden rallin MM-sarjaan kaudelle 2020. Muun treenaamisen ohella Lähdeniemi on panostanut myös kielitaitojensa kehittymiseen.

Punkalaitumelainen Lähdeniemi on SM3-luokassa, enintään 25 vuotta tänä vuonna täyttävien kuljettajien kesken käytävän FFFS-kilpailun pistetaulukossa toisena kahden osakilpailun jälkeen.

Kauden avaus Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa tuotti moninaisten vaiheiden jälkeen neljännen sijan. Kouvolassa nuori mies oli puolestaan viides. Uudella Ford Fiesta MK8 R2 -ralliautolla kauteen startannut Lähdeniemi ei ole välttynyt ongelmilta, mutta on tyytyväinen muun muassa uuden auton käytökseen. 

- Totuin uuteen autoon nopeasti ja siitä on nyt hyvä fiilis. Nuotituksessa puolestaan riittää kehitettävää, että siihen uskaltaa luottaa täysillä, Lähdeniemi kertoo.

Joensuussa viimeinen mahdollisuus näyttää lumitaidot

Tulevana lauantaina ajettavaan Joensuun SM-Itäralliin starttaava Lähdeniemi aikoo lähteä reitille pisteiden kiilto silmissä. Kilpailu on samalla kauden 2019 viimeinen lumella ajettava SM-ralli.

- Sama vauhti täytyy saada Joensuussa päälle kuin Kouvolassa. Joensuussa on aivan erilaiset tiet kuin Kouvolassa, mutta kovalla sykkeellä yritämme lähteä kisaan mukaan. Toivottavasti saamme napattua hyvät pisteet talvikauden viimeisestä kilpailusta, Lähdeniemi ennakoi.

Viime kaudella uransa ensimmäisen MM-osakilpailun Neste Rallissa ajanut Lähdeniemi on panostanut tällä kaudella entistä enemmän Flying Finn Future Star -kilpailussa pärjäämiseen.

Monipuolisen treenaamisen ohella Lähdeniemi on kohentanut myös kielitaitoaan kansainvälisiä kilpailuja silmällä pitäen.

- Olisihan se hienoa voittaa ja päästä Neste Ralliin. Se auttaisi tämän kauden budjetissakin paljon. Kovasti panostetaan siihen, että voitetaan. Mahdolliset lopputestit ovat tietysti kova haaste, mutta niin pitää ollakin. Tiedän myös, että kielitaitoni ei vielä ole ihan priimaa, mutta olen senkin parantamiseksi käynyt muutaman kielikurssin Englannissa, Lähdeniemi paljastaa.

Lauantaina 2.3. ajettavan Joensuun SM-Itärallin kuudelle erikoiskokeelle lähdetään Joensuun torilta kello 10.01. Maalijuhlallisuudet puolestaan käynnistyvät Joensuun raviradalla kello 17.53. Kilpailun kattavat seurantapalvelut löydät osoitteesta rallism.fi.

ARTTU LÄHDENIEMI
Syntymäaika: 18.11.1999
Seura: PunMK/UA
Kotipaikkakunta: Punkalaidun
Kartanlukija: Aki Suutarinen
Auto kaudella 2019: Ford Fiesta R2

FLYING FINN FUTURE STAR
Lisätietoja Flying Finn Future Star -kilpailusta Ralli SM -sarjan sivuilta

Kuva: Arttu Lähdeniemien tiedotus

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 67 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 55 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Jari Huttunen / Antti Haapala 50 pistettä KiuUA (R5)
4. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 47 pistettä SAU (Rally2)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 33 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa