Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalla lähes täydellinen testikisa ennen Jyväskylän MM-rallia

15.07.2019 / Anu Haapalainen

Yleiskilpailun voitto, ylivoimainen luokkavoitto, yhtä vaille kaikkien erikoiskokeiden pohja-aika, JWRC-sarjajohtajan päihittäminen. Siinäpä Laurin Joonan saavutukset viime lauantaina ajetusta Autoglym Rallista. 

Uransa ensimmäiseen MM-ralliin valmistautuvalla 22-vuotiaalla sastamalalaisella Lauri Joonalla ei tällä hetkellä ole vapaa-ajan ongelmia. Sitä ei nimittäin ole. Kesätöidensä ohessa 22-vuotias logistiikan opiskelija valmistautuu uransa ensimmäiseen Jyväskylän MM-ralliin.

- Auto haettiin M-Sportilta Puolasta heinäkuun alussa ja siitä lähtien sitä on valmisteltu Jyväskylää varten, Joona kertoo.

Auto, jolla Joona aikoo kesyttää Sorateiden Grand Prix’n legendaariset erikoiskokeet, on M-sportin valmistama Ford Fiesta R2T 2019. Vastaavilla kilpureilla ajetaan myös junioreiden MM-sarjassa (JWRC). Ennen Joonan kotiseudulla ajettua Autoglym Rallia hän oli päässyt ajamaan vain yhdet testit.

-  Päätimme osallistua Autoglym Ralliin Neste Rallin testimielessä. Toki aina kun kypärä laitetaan päähän ja numerot kylkiin, ajetaan myös voitosta, totesi Joona.

Testikisa sujui Joonalta ja kartturi Markus Määttäseltä erinomaisesti. Kaksikko ajoi vakuuttavasti saavuttaen lähes kaikilla erikoiskokeille pohja-ajan. Yksi erikoiskoe lipsahti junioreiden MM-sarjaa tällä hetkellä johtavan Jan Solans Baldón nimiin, kun Joonalla oli hieman tilanteita auton osuttua kuoppaan ja kärsittyä hieman rengasvaurioita.

Ralli SM-sarjan SM3-luokkaa johtava Lauri Joona vei Autoglym Rallissa nimiinsä sekä luokkavoiton että yleiskilpailun voiton. Yleiskilpailun voiton myötä hän sai nimensä kiertopalkintoon, josta löytyy aiemmilta vuosilta mm. Carlos Sainzin, Tommi Mäkisen, Juha Kankkusen ja Thierry Neuvillen nimet.

- Suuri kunnia saada nimi samaan joukkoon! Kisasta jäi hyvät fiilikset, kun saatiin hyvät testikilometrit alle. Nyt sitten jäädään odottamaan Neste Rallia, iloitsi Lauri Joona maalissa.

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu, Neste Ralli, ajetaan Jyväskylässä ja sen ympäristössä 1.-4. elokuuta.

Kuva:Tonigraphs/Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa