Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Turunen rallin SM kauden päätöksestä: ”Ollaan jännän äärellä!”

27.09.2019 / Jani Salonen

Ailahtelevalle rallikaudelle kultaista loppua tavoitteleva Jesse Turunen toteaa olevansa ”jännän äärellä”. SM4 –luokassa kaudella 2016 mestaruutta juhlinut Turunen haluaa uusia nimensä mestareiden taulukossa. Sen saavuttaminen vaatii täydellistä onnistumista.

- Ei ajatella liiaksi sarjatilannetta ja lähdetään ajamaan voitosta. Tai eihän tässä muuta vaihtoehtoa edes ole, toteaa Turunen tilanteestaan. 

Voitolla Turunen varmistaisi itselleen SM4 –luokan mestaruuden ja miehen filosofiaan kuuluu, ettei tunnustelemalla saavuta kuin rikkonaisen ajon. Kilpaa ajetaan alusta lähtien ja teknisten murheiden pysytellessä taka-alalla Joensuulaiselta ei voida odottaa kuin voittoa. Miehen nopeus on yleisesti tiedossa ja osoituksena tästä on edellisen osakilpailun voitto reilulla kahden minuutin marginaalilla. 

Turusen valmistautuminen Salo-Turku akselilla ajettavaan ralliin ei ole sujunut täysin suunnitelmien mukaan. Auton rikkoontuminen sotki testejä, jolloin kilometrit ratissa jäivät vähiin. Turusen kiusaksi jo useamman kerran osoittautuneet vetoakselit aiheuttavat edelleen päänvaivaa.

- Jotain mystistä tässä nyt on ja eniten sapettaa, kun vika toistuu yhä uudelleen. Mutta ratkaisuhan on selkeä, otetaan taas korillinen vetareita konttiin niin ei sitten jää siittä kiinni. 

Huolimatta pienestä takaiskusta Turunen odottaa jo perjantai-illan pimeässä ajettavia erikoiskokeita. Edellisestä kilvanajosta syyspimeillä on kulunut jo aikaa, mutta se ei miestä häiritse.

- Viimeksi tällaisissa olosuhteissa on taidettu olla Karin (kartanlukija) kanssa Hyundain kopissa. Joten eiköhän se lähde sujumaan ihan itsekseen, päättää Turunen pilke silmäkulmassa. 

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 67 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 55 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Jari Huttunen / Antti Haapala 50 pistettä KiuUA (R5)
4. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 47 pistettä SAU (Rally2)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 33 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa