Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalle rallin SM-hopeaa - seuraavaksi kisataan paikasta MM-sarjassa

29.09.2019 / Lauri Joona tiedotus

Ralli SM -sarja päättyi viikonloppuna Salon ja Turun seudulla ajettuun finaaliosakilpailuun. Sastamalalainen 22-vuotias Lauri Joona sijoittui kauden päätöskisassa kolmanneksi, mikä toi hänelle uran ensimmäisen SM-mitalin.

Lähtökohdat kauden päättävään osakilpailuun, Mad-Croc SM Ralli Salo-Turkuun, lähdettäessä olivat kutkuttavat ja SM3-luokan mestaruuteen oli mahdollisuudet useammallakin kuljettajalla. Lauri Joona ja kartturi Markus Määttänen olivat sarjapisteissä toisena, ja finaalikisassa oli jaossa puolitoistakertaiset pisteet.

Perjantai-iltana ajettiin kaksi erikoiskoetta ja yötauolle saavuttaessa Joonan nimi oli ylimpänä SM3-luokan tuloslistassa. 

- Reitti on vauhdikas ja illan erikoiskokeet olivat melko teknisiä, eli heti sai olla valppaana. Pimeässä ajo luonasi hyvin. Vähän auto oli levoton, mutta koitetaan huomiselle kehitellä jotain, kertoi Joona illan pimeydessä. 

Lauantaina Joona ja Määttänen ajoivat hyvin kärjen tuntumassa, mutta joutuivat antamaan periksi kärkipaikan osalta. Päivähuoltoon tullessa Joona oli kolmantena, ainoastaan 7 sekuntia kärjestä perässä.

- Tiukkaa on ja siimaa ei saa yhtään antaa kumpaankaan suuntaan. Kiristetään vauhtia ja katsotaan mihin se kantaa.

Huoltotauon jälkeen ajettiin kolme metsäerikoiskoetta sekä kilpailun, ja koko kauden, päättävä Metsämäen raviradan yleisöerikoiskoe. Tasaisen varma ajo toi Joonalle ja Määttäselle kolmannen sijan, mikä riitti tuomaan kaksikolle uran ensimmäisen SM-mitalin. Kisan voittoon ajoi Heikki Koski-Lammi ja toiseksi sijoittui Aleksi Röyhkiö.

Vaikka mestaruus oli käden ulottuvilla, nähtiin maalissa varsin tyytyväinen kaksikko.

- Tuntuu hyvältä. Kaikkemme yritettiin tänään sitä kirkkainta metsästäessä, mutta ei vaan riittänyt. Tähän ollaan kyllä tyytyväisiä! iloitsi Lauri Joona ensimmäisestä rallin SM-mitalistaan.

- Hienoa ollut seurata Laurin kehitystä viimeset kaksi vuotta. Nyt tiedetään, mitä on tehty oikein ja tiedetään, mitä täytyy kehittää, kertoi kartturi Markus Määttänen, jolle nyt saavutettu mitali oli niin ikään ensimmäinen.

Lauri Joona ja Markus Määttänen kilpailivat GG Turbo Ford Junior Rally Teamissa Ford Fiesta R2T 2019 -autolla. Varsin kovatasoisen SM3-luokan suomenmestaruuden veivät nimiinsä samassa tiimissä ajava kuljettajapari Sami Pajari ja Antti Haapala. Pajarin ja Joonan hyvä menestys toi myös tiimille SM-hopeaa, niin ikään ensimmäisen tiimin historiassa.

- Kaudesta on hyvät fiilikset, vaikka onhan tämä ollut aikamoista vuoristorataa. Alkukaudesta oli vähän kaikenlaista meistä riippumattomista syistä. Kesä meni auratessa pienen lähtönumeron vuoksi, ja täällä vasta pääsi kunnolla ajamaan kilpaa. Mutta kaikista kisoista saatiin pisteitä ja opittiin paljon, summaa Joona kulunutta kautta ja jatkaa:

- Iso kiitos tiimille, tukijoille ja kaikille kannustajille! 

Kovin pitkiä mitalijuhlia Lauri Joona taustajoukkoineen ei voi pitää. Jo tulevalla viikolla, 3.-4. lokakuuta, hän osallistuu liikuntakeskus Pajulahdessa järjestettävään Flying Finn Future Star -kilpailun valintatilaisuuteen, jossa palkintona on ajopaketti rallin MM-sarjan JWRC-luokkaan kaudelle 2020.

- Nyt lähdetään seuraavaksi Pajulahteen, odotan sitä jo kovasti, Joona kommentoi.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa