Facebook Twitter Email Pinterest

Ville Pynnönen ja Enni Mälkönen osallistuvat Skoda Fabia R5:lla Ralli SM -sarjaan 2020

02.01.2020 / Ville Pynnönen tiedotus

Jyväskyläläinen 23-vuotias Ville Pynnönen osallistuu vuonna 2020 ajettavaan Ralli SM-sarjaan ja kaikkiin sarjan kuuteen osakilpailuun Skoda Fabia R5:lla. Huollosta vastaa aiempien kilpailuiden tapaan TGS Worldwide. Urakka alkaa tammikuussa ajettavalla Arctic Lapland Rallylla, joka on samalla Pynnösen ensimmäinen ralli lumella Skodalla.

- Fiilis on erittäin innokas ja odottavainen. Toki kauden aloitus on haastava, kun lumella en ole ajanut Skodalla lainkaan ja ensimmäinen ralli on vielä legendaarinen Tunturiralli. Sieltä onkin tärkeintä ajaa kaikki kilometrit, ja saada kokemusta ja oppia kahteen seuraavaan SM:n talviralliin, Pynnönen toteaa.

Ensi kaudella Pynnösen kartanlukijana toimii Enni Mälkönen, jolla on kokemusta rallin SM-sarjasta useamman vuoden verran. 

- Erittäin hyvin on lähtenyt yhteistyö toimimaan. Nuottia on vähän muutettu ja pyritty saamaan tarkemmaksi. Ollaan Ennin kanssa tehty nuottitreeniä, ja lisäksi päästiin joulun jälkeen ajamaan kaksi päivää Skodalla Hyrynsalmessa. Siellä huomasi, että toistojen myötä vauhtia alkoi löytymään, mutta ensimmäisillä vedoilla ajaminen on vielä paljolti hakemista, Pynnönen jatkaa.

Myös Ennillä fiilikset ovat odottavaiset ja innokkaat ennen kauden aloitusta.

- Suurella mielenkiinnolla kohti ensi kautta. Työtä on tehtävänä, mutta Ville on motivoitunut harjoittelemaan ja uskon että kova työ palkitaan kehittymisellä. Tunturissa tunnetusti maltti on valttia ja sinne tärkein tavoite onkin lähteä hakemaan kokemusta ja kilometrejä sekä hieromaan yhteistyötä, Mälkönen toteaa.

Kauden tavoitteet ovat maltilliset. Lumella pyrkimys on ajaa kilometrien kautta kokemusta alle, ja kasvattaa vauhtia koko ajan kisojen edetessä. Kesän tullessa varsinaista kilpailukykyä ruvetaan erityisemmin katsomaan, ja kuinka vauhtia on verrattuna kärkeen.

Kuva: Ville Pynnönen tiedotus

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa