Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm Ruotsin MM-rallista: ”Ei ilmaisia sekunteja”

12.02.2020 / Marko Mäkinen

TGS Worldwiden Škodalla kilpailevat GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen starttaavat tulevana viikonloppuna lyhennettyyn Ruotsin MM-ralliin luottavaisina. ”Sää- ja keliosuhteet ovat mitkä ovat, mutta teemme vallitsevissa olosuhteissa varmasti parhaamme”, Lindholm lupaa. 

EI hyvältä näytä. Keski-Ruotsin Karlstadissa nurmikot vihertävät ja perjantaina pitäisi maakunnan alueella ajaa talvirallia. Rallin järjestäjät ovat jo joutuneet kovalla kädellä lyhentämään reittiä ja lähempänä H-hetkeä lisää muutoksia saattaa olla luvassa. 

Vuosi sitten Ruotsin MM-rallin yleiskilpailussa sijalle 12 ja WRC2-luokassa toiseksi ajanut Emil Lindholm muistuttaa, että vähäisten EK-kilometrien takia helppoja sekunteja ei ole varaa antaa. 

- Kilometrejä on tänä vuonna sen verran vähän, että missään vaiheessa rallia ei voi antaa sekunteja ilmaiseksi. Meiltä löytyy kahdelta pätkältä incar-videoita, joita olemme selailleet ennen nuotitusta. Tehdään hyvät ja tarkat nuotit, ja ajetaan kovaa. Hyvällä fiiliksellä kisaan lähdetään. 

- On harmi, että olosuhteet ovat mitkä ovat. Ruotsin pätkät ovat kivoja ajaa. Ruotsalainen tieprofiili yleisesti ottaen on hauska: aika paljon kääntyileviä, pitkiä pyöreitä mutkia. Siinä on fiilistä ajaa kunhan vain teiden pohjat kestävät nastarenkailla ajoa. Jos lunta ei ole niin ajetaan joka tapauksessa vallitsevissa olosuhteissa virheettömästi ja kovaa. Tehdään mahdollisimman hyvä tulos niistä lähtökohdista jotka edestä löydämme, Lindholm muistuttaa. 

TGS Worldwiden Škoda Fabia R5 Evolla kilpaileva suomalaiskaksikko starttaa tämän hetkisen tiedon mukaan 21 autona reitille lähtönumerolla 28. 

- Voi olla, että lähtöpaikkamme tuosta vielä kohenee kärkeä kohti. Se selviää myöhemmin. Jos tästä tulee soraralli niin pitää vähän miettiä vielä automme korkeutta ja jousituksen säätöjä. Viime viikonlopun voiton jälkeen on kiva lähteä ajamaan uutta rallia heti perään. 

Huonon lumitilanteen takia Ruotsin MM-ralli ajetaan tänä vuonna lyhennettynä versiona. Rallin ohjelmassa on tällä hetkellä 11 erikoiskoetta ja 171,64 EK-kilometriä. Vertailun vuoksi tammikuisessa Tunturirallissa Rovaniemellä ajettiin 201,73 EK-km. 

Kilpailu käynnistyy torstai-iltana Karlstadissa ajettavalla Super-EK:lla (1,9 km). Perjantain ohjelmassa on neljä Norjan ja Ruotsin puolella ajettavaa erikoiskoetta, jotka ajetaan toistamiseen lauantaina. Kullekin päivälle EK-kilometrejä kertyy vain 63,68 km. 

Rallin päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on ainoastaan kahdesti ajettava Likenäsin (21,19 km) EK, joka on myös rallin päättävä Power Stage. Torstaita lukuun ottamatta kilpailupäivät päättyvät jo noin klo 16:00 Suomen aikaa. Viimeisimmän tiedon mukaan Ruotsin MM-reittiä saatetaan vielä nykyisestäkin lyhentää.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa