Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona naulasi Ford Motorcraft FST -sarjamestaruuden - Ford Motorcraft kiinni tiimien SM-mitalissa

06.09.2020 / Anu Haapalainen

Ford Fiesta -autojen omaa merkkisarjaa, Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophyä, ajetaan Ralli SM -osakilpailuiden yhteydessä. Yli puolen vuoden kisatauon jälkeen sarjapisteitä oli jaossa lauantaina Kouvolassa ajetussa SM O.K. Auto -rallissa.

Viikonlopun nimi oli ehdottomasti Lauri Joona. Hän jatkoi vahvoja otteitaan, ja ajoi vakuuttavasti koko kisapäivän käyden Aleksi Röyhkiön kanssa sekuntikamppailua aina rallin alkumetreistä lähtien. Röyhkiön kisa päättyi harmittavasti kisan viimeisellä erikoiskokeella keskeytykseen.

- Kilvanajo päättyi turhaan sladiin. Nappas sisältä ja siitä ympäri viimeisellä pätkällä, kertoi Röyhkiö sosiaalisessa mediassa.

Näin Joona kuittasi kisasta osakilpailuvoiton ja täydet SM-pisteet, mikä sinetöi jo ennen viimeistä osakilpailua sastamalalaiselle uran ensimmäisen SM-kullan. Ford Motorcraft FST -sarjassa Joona kuittasi tililleen täydet pisteet ja kaksi pistettä erikoiskokeiden pohja-ajoista. Se riitti myös FST-sarjan voittoon.

- Huh mikä viikonloppu: kilpailun voitto, Ford Motorcraft FST-sarjan voitto ja SM-kulta! Ajettiin kovaa kilpailua Aleksin kanssa ja se kääntyi lopulta meidän hyödyksi, Aleksin virheen takia. Tänään kaikki sujui hyvin, ja auto toimi moitteettomasti. Iso kiitos tiimille, tukijoille ja kaikille kannustajille, kiitteli Joona maalissa.

Joonan jälkeen toiseksi suurimman pistepotin Kouvolasta saalisti ensimmäistä FST-sarjan osakilpailuaan ajanut Tuukka Hallia.

- Kisaan lähdettiin hyvillä fiiliksillä. Auto tuntui hyvältä, mutta oli tosi liukasta eikä puolessa välissä alkanut ”monsuunisade” helpottanut yhtään ajamista. Pari tilannetta oli päivän aikana, mutta siistiä oli laskea menemään. Vielä ei vauhti ihan riitä kärkikuskeja kiusaamaan, ne ajaa kyllä julmaa kyytiä. Pohjanmaalla sitten uusiksi, kertoo Hallia kisan jälkeen.

Pistetiliään kartuttivat myös Kristian Nieminen ja toinen sarjan ensikertalainen Tommi Heino. Keskeyttämisestä huolimatta Röyhkiölle kirjataan 4 pistettä erikoiskokeiden pohja-ajoista.

Kolmella voitolla ja yhdellä kakkossijalla Lauri Joona varmisti itselleen Ford Motorcraft FST-sarjan mestaruuden. Joona kirjauttaa nimensä sarjan voittajalistaan, jossa aiemmin ovat mm. Jukka Korhonen ja Teemu Suninen. Sarjan toisena jatkaa Sami Pajari, joka Kouvolan sijaan oli tänä viikonloppuna ajamassa JWRC-osakilpailussa Virossa. Kolmantena on Aleksi Röyhkiö. Yhteensä sarjassa on tällä kaudella saavuttanut pisteitä 10 kuljettajaa.

Ford Motorcraft Rally Team on tiimien SM-sarjan ainoa 2-vetokuskeja ajattava tiimi. Neljän ajetun SM-osakilpailun jälkeen tiimi on vahvasti kiinni SM-mitalissa kolmantena, vain neljä pistettä kakkossijasta.

Kauden 2020 viimeinen osakilpailu ajetaan Seinäjoella syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophyn pistetilanne 4/5 osakilpailua:

1) Lauri Joona 115 
2) Sami Pajari 69
3) Aleksi Röyhkiö 54 
4) Jani Luhtaniemi 44
5) Kristian Nieminen 31
6) Joni Oksanen 29
= 7) Juho Koski-Lammi 18

= 7) Tuukka Hallia 18
7) Sami-Matti Trogen 16 

10) Tommi Heino 12
11) Nico Valkonen 0

Ralli SM, tiimien suomenmestaruus 4/5 osakilpailua:

1) TGS Skoda Team 183
2) Porvoon Autopalvelu 149
3) Ford Motorcraft 142

4) TGS Worldwide 82
5) Printsport 53
6) Dynamo 47

Ford Fiesta -autojen omaa merkkisarjaa, Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophyä, ajetaan kaudella 2020 Ralli SM -sarjan yhteydessä. Kausi alkoi tammikuussa Rovaniemeltä Arctic Lapland Rallystä ja päättyy tämän kuun lopussa ajettavaan Pohjanmaa SM-Ralliin. Yhteensä osakilpailuita on viisi. 

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa