Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko haluaa voittaa SM Pohjanmaa Rallissa - ”Maksimitulos ja sitten lasketaan pisteitä”

24.09.2020 / Joni Pakarinen

Ralli SM-sarjan päätösosakilpailu käynnistyy perjantaina Seinäjoella. Kaksipäiväinen osakilpailu päättyy lauantaina ja päättää samalla Ralli SM -sarjan.

Rallin SM-mitaleiden kohtalosta taistellaan Seinäjoen ympäristössä perjantaina ja lauantaina. SM2-luokassa neljäntenä oleva porvoolainen Riku Tahko jahtaa rallista palkintokaappiinsa pronssia kirkkaampaa mitalia. Huolimatta palavasta tahdosta kirkastaa mitalia, Tahkon tärkein tavoite Pohjanmaalla on voittaa osakilpailu.

- Tällä hetkellä sarjassa sijoitus on neljäs ja en ole ihan varma miten pitkä matka on kärkeen, mutta tärkeintä Pohjanmaalla on ajaa voitosta. Kouvolassa näytimme, että meillä riittää vauhti taisteluun voitosta. Täytyy jatkaa samalla rytmillä, ajaa maksimitulos ja sitten lasketaan pisteitä, kertoo Riku Tahko kauden päätösrallin strategiasta. 

SM Pohjanmaa -rallin kesärallina kuuluu erikoisuutena paluu vanhaan hyvään aikaan, kun perjantai-iltana ajetaan jo kolme erikoiskoetta. Kaikki erikoiskokeet ajetaan pimeässä. Ennen erikoiskokeita kuljettajat nuotittavat kilpailun kaikki kuusi erikoiskoetta.

- Perjantai on jo tiukka päivä. Ensiksi nuotitetaan ja sitten ajetaan kolme varmasti haastavaa erikoiskoetta päälle. Täytyy olla valmina, mutta me jos jotkut varmasti ollaan valmiina. 

Ralli SM -mitalin viimeksi vuonna 2012 saalistanut Tahko ei muista suoraan ajaneensa Seinäjoella SM-rallia, mutta Pohjanmaan tiet ovat ennen sopineet hänelle. 

- 2011 ja 2012 ajettiin Lapualla SM-rallit ja silloin tiet sopivat meille hyvin. 2012 olimme yleiskilpailussa kolmansia. Pohjanmaalla tiet sisältävät tarkkoja risteyksiä ja ovat varmasti haastavat ja nopeat. Ajoimme ennen kisaa hyvät testit ja lisävalot on säädetty niin, että voimme hyökätä heti alusta saakka.

SM Pohjanmaa rallin ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina kello 20.04. Rallin maaliin kilpailijat saapuvat 9 erikoiskokeen jälkeen lauantaina kello 17.37 alkaen.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa