Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi kolmanneksi Seinäjoella - SM-pronssi jäi puolen pisteen päähän

29.09.2020 / Anu Haapalainen

Jani Luhtaniemi saavutti SM Pohjanmaa Rallissa kauden toisen palkintokorokesijoituksensa. Ralliuran ensimmäinen SM-mitali jäi harmittavasti puolen pisteen päähän.

Ralli SM -sarjan päätösosakilpailu SM Pohjanmaa Ralli ajettiin viikonloppuna Seinäjoella. Ennen kauden päätöstä tuusulalainen Jani Luhtaniemi oli SM-pisteissä kuudentena. 

- Lähdetään hakemaan Pohjanmaalta ehjää suoritusta ja mahdollisimman isoa pistepottia. Kauden päätöksessähän on jaossa puolitoistakertaiset pisteet, kertoi Luhtaniemi ennen kisaa.

Kaksipäiväinen kilpailu käynnistyi perjantai-iltana kolmella erikoiskokeella. Iltahuoltoon tullessa Ford Motorcraft Rally Teamissa ajava Luhtaniemi ja kartturi Juha-Pekka Jauhiainen olivat SM3-luokassa neljänsinä. Vaikka tulos oli hyvä, oli kuljettaja kaikkea muuta kuin tyytyväinen:

- Tuloksellisesti ihan ok, mutta seitsemän kuukauden kilpailutauko kyllä tuntuu. Luotto omaan tekemiseen oli aika minimissään, eikä sumu ja pimeys sitä yhtään helpota. Huomenna sitten valoisassa täysi isku päälle!

Lauantaina Luhtaniemen suoritus näytti jo paremmalta ja kellokin näytti siitä pitävän. Päivähuoltoon tullessa takana oli kolme erikoiskoetta aivan kärjen vauhdissa. Sijoitus oli edelleen neljäs.

- Vieläkin vähän varovaista, nuotti ei aina ole ihan kohdallaan. Liukasta on, ja huomaa, että tuntuma on vielä vähän hakusessa. Huollon jälkeen vuorossa toiseen kertaan ajettavia pätkiä. Meidän kannalta se on hyvä, mutta saa nähdä missä kunnossa tiet on. Kolmossijaan ei ole kuin 12 sekuntia, kyllä me se kiinni otetaan, lupasi Luhtaniemi.

Luhtaniemi yritti pitää lupauksensa ja aloitti hurjan kirin kolmella viimeisellä erikoiskokeella. Sijoitus nousi yhdellä kanssakilpailijan keskeytyksen vuoksi, ja aikaerokin edellä ajavaan Juho Koski-Lammiin kutistui. Lopulta sitä oli enää reilu kaksi sekuntia, mutta harmittavasti matka loppui kesken. Luhtaniemi ja Jauhiainen sijoittuivat lopulta kolmansiksi, mikä on kaksikolle kauden toinen podiumsijoitus.

Lauri Joona oli jo edellisessä osakilpailussa Kouvolassa varmistanut SM3-luokan kultamitalin, mutta himmeämpien mitaleiden kohtalo ratkaistiin Seinäjoella. Kun toisena ennen finaaliosakilpailua ollut Henri Hokkala joutui jättämään kisan kesken jo ennen starttia ja Aleksi Röyhkiö vaihtoi viimeisessä osakilpailussa kilpurinsa kaksivetoisista nelivetoisiin, näytti kisa käytävän Sami PajarinRoope Korhosen ja Luhtaniemen välillä. 

Pajari ajoi luokkavoittoon ja varmisti sillä SM-hopean itselleen. Pronssin kohtalo sinetöityi vasta maalissa, ja se mitali pujoitettiin Henri Hokkalan kaulaan. Luhtaniemen kohtaloksi tuli legendaarinen ”kultainen ananas” eli neljäs sija pienimällä mahdollisella piste-erolla, puolella pisteellä.

- Hienoa päättää kausi podiumille. Totta kai harmittaa, että SM-mitali jäi vain puolen pisteen päähän, mutta tämä on motorsporttia. Onnittelut mitalisteille, ja kiitos kaikille tukijoille ja kannustajille! 

SM Pohjanmaa Rallin tulokset: 
https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionResultListPlain.aspx?id=9282

Sarjapisteet 5/5 ajetun osakilpailun jälkeen: 
https://www.rallism.fi/files/upload_pdf/1642885/P-SMRY.pdf 

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa