Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herranen ja Benjamin Korhola ensimmäiset Marcus Grönholmin tukiohjelman kuljettajat

02.10.2020 / Anu Haapalainen

Rallin kaksinkertaisen maailmanmestari Marcus Grönholmin luotsaaman tukiohjelman, GRX Hautomon, toiminta-ajatuksena on auttaa nuoria motivoituneita rallikuljettajia uran alkutaipaleella.

- Meillä oli jo jonkin aikaa ollut GRX Managementissa ollut puhetta nuorten kuljettajien tukiohjelmasta tai hautomosta. Sitten kuulin, että Kumpumäen Arto oli pyöritellyt samanlaista ideaa. Siitä se idea GRX Hautomosta sitten lähti, kertoo ”Bosse” Grönholm.

Kesällä järjestettyyn valintatilaisuuten kutsuttiin kuusi kuljettajaa. Valintaraatiin kuuluivat Grönholmin ja Kumpumäen lisäksi ex-kartturi Timo Rautiainen, AKK:n valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola sekä kartanlukijat Antti Linnaketo ja Topi Luhtinen. Ajotaidon lisäksi kandidaateilta testattiin mm. kielitaitoa sekä fyysistä kuntoa.

- Päivän aikana testitulosten lisäksi seurasimme kuljettajia kokonaisuutena. Emme etsineet valmista nopeaa kuskia, vaan nuorta uran alussa olevaa urheilijaa, jolla on halua kehittyä ja jota voimme tukea ja luotsata uralla eteenpäin, kertoo Grönholm.

Tiukkojen testien jälkeen valituiksi tulivat Toni Herranen ja Benjamin Korhola. Pian 17-vuotta täyttävä, Jäälistä kotoisin oleva Toni Herranen saavutti tulokaskaudellaan Ralli SM-sarjan tulokaskaudellaan SM4-luokan hopeamitalin. Hän on ajanut kartingia vuodesta 2013, ja viimeiset kolme vuotta hän on kilpaillut myös rallissa.

- Aluksi ajoin sekä kartingia että rallia samaan aikaan, mutta tämä on ensimmäinen kausi ihan pelkästään rallia. Yllättävinkin hyvin on mennyt ja kehitystä on tapahtunut. Tämäkin valinta on iso ponnahdus uralla, kertoo Herranen.

17-vuotias inkoolainen Benjamin Korhola ajoi 12-vuotiaaksi saakka motocrossia. Siitä kartingin kautta ralliin siirtynyt nuorukainen on ajanut ralleja sekä kotimaassa että Baltiassa.

- Pääsy GRX-ohjelmaan on kyllä tosi hieno juttu. Saan tätä kautta varmasti paljon oppia ja tukea tulevaisuutta ajatellen, iloitsee Korhola.

Sekä Grönholm että Kumpumäki ovat tyytyväisiä kuskivalintoihin:

- Näissä kahdessa kuljettajassa näimme sitä sitoutumista ja poltetta ralliin, mitä olimme hakemassakin.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa