Facebook Twitter Email Pinterest

”Voi olla, että moni muukin haluaa sille paikalle”, sanoo Jere Pensas

04.03.2021 / JiiVee Korpela / Pensas Racing tiedotus

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan nyt viikonloppuna Kouvolan ympäristössä. Jere Pensaalla on selkeä tavoite ajaa Kouvolassa SM4 -luokan voitosta, mutta laihialainen tunnustaa tehtävän vaikeuden. ”Voi olla, että moni muukin haluaa sille paikalle”, sanoo Pensas.  

Kauden SM-avauksessa Rovaniemen Tunturirallissa Pensas joutui teknisten ongelmien vuoksi taipumaan luokkansa seitsemänneksi. Testien ja Laukaalla ajetun rallisprintin SM-osakilpailun jälkeen Pensas tietää kisapirssin, Renault Meganen, olevan nyt hyvässä vireessä. Kouvolassa hyvää virettä itseltään hakevat myös Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi.

-Kaikki valmistelut on tehty huolella ja hyvin. Lauantaista on tulossa kova päivä. Siinä on meidän luokassa taas monta sellaista kuskia, jotka pystyvät ajamaan rallin voitosta. Yritetään mekin olla siinä joukossa.

-Olen muutaman kerran ajanut rallia Kouvolan suunnalla. Tiedän, että tiukkaa vastusta tulee teiden ja vastustajien suunnalta, kiteyttää Pensas rallin odotukset.

Viime sunnuntaina Ruuhimäen kuuluisalla vauhtibaanalla ajetussa SM-rallisprintissä Pensas joutui hänelle harvinaiseen tilanteeseen.

-Lämpöasteiden vuoksi jo ensimmäisellä kierroksella pehmeässä kunnossa oleva reitti teki tepposet. Auto imaisi sisäpenkkaan ja jäi siihen. Toisella vedolla otin varman päälle ja se riitti luokan kakkostilaan.

Rallin SM-sarjan SM4 -luokka ja sen mitalijahti on tällä kaudella Pensaan ykköstavoite. Kouvolassa rallin kaikki erikoiskokeet ajetaan tulevan lauantain aikana. Pensas ja Saarijärvi saavat vastaansa 12 kilpailuparia, joiden kalusto edustaa kahdeksaa eri automerkkiä.

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa