Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälälle kuudenneksi korkeimmat pisteet Kouvolasta ja uran ensimmäinen pohja-aika

06.03.2021 / Antti Lahtinen / Juuso Metsälän tiedotus

Kouvolan SM O.K. Auto-rallista muodostui melkoinen seikkailu jyväskyläläiselle Juuso Metsälälle ja kartanlukija Matti Kankaalle. SM1-luokan kilpailijapari starttasi kuuden erikoiskokeen reitille tavoitteenaan hyvät SM-pisteet. Ralliaamu valkeni kipakassa pakkassäässä, mutta päivän mittaan sankka lumipyry loi oman haasteensa kilpailuun. Avauserikoiskokeella Metsälä kellotti kuudenneksi nopeimman ajan ja sijoitus oli sama myös seuraavalla pikataipaleella. Päivän ensimmäiseen huoltoon saapui hieman miettiliäs kuljettaja.

-Ei lähtenyt ihan suunnitellusti. Oli vaikeuksia luottaa pitoon ja ajossa oli pientä epäröimistä. Kurvien jätössä auto oli useimmiten keskellä tietä ja siitä pystyy vetää johtopäätöksen, että turpaan tulee. Nyt pitää saada luottoa ajamiseen ja tästä lähdetään parantamaan, päätti Metsälä.

Sanoilleen vastineeksi Metsälän ero kärkeen puolittui tauon jäkeen. Ajo muuttui agressiivisemmaksi ja rytmi löytyi. Keli kuitenkin oli muuttunut radikaalisti sitten aamun ja lunta alkoi sataa taivan täydeltä.Kaksi viimeistä erikoiskoetta olivat samat, kuin aamun ensimmäiset. Muuttuneet olosuhteen muovasivat myös tulosluettolon uusiksi. Ensimmäisenä reitille lähteneet kärsivät suhteessa eniten sataneesta lumesta. Metsälä löysi kuitenkin ajorytmin ja kilpailun viimeiselle erikoiskokeelle Juuso kellotti uransa ensimmäisen pohja-ajan.

-Haastava päivä, eipä tälläistäkään ole tullut koettua ennen. Alussa oma ajo ei ollut parasta mahdollista, mutta parani loppua kohden. Viimeiselle tuli tosiaan pohjat, mutta ei se silti mikään huippusuoritus ollut. Tämä oli kyllä erikoinen ralli kaikenkaikkiaan. Saatiin nyt jotain pisteitä plakkariin, tiivisti Metsälä ralli maalissa.

Kilpailun voittoon ajoi Mikko Heikkilä, jolle voitto oli uran ensimmäinen. Toiseksi korkeimmat pisteet vei Karkkilan Juha Salo. Riku Tahko oli kolmas. Rallin SM-sarja jatkuu 28.-29.5. Turussa. 

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa