Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko Ralli SM -sarjan kesäkauteen hyvin valmistautuneena – Toimii jatkossa legendaarisen matkapuhelinvalmistajan brändilähettiläänä

13.05.2021 / Riku Tahkon tiedotus

Ralli SM -sarjan kauden 2021 kesäkausi alkaa toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Riku Tahko lähtee SM Länsirannikon ralliin SM1-luokan pisteiden viidenneltä sijalta. Kesällä näkyvissä on myös uusi yhteistyö Motorolan kanssa. 

Riku Tahko yhdessä kartanlukijansa Markus Soininen lähtevät kauden kolmanteen Ralli SM -osakilpailuun SM1-luokan viidenneltä sijalta. Täksi kaudeksi sarjan kuninkuusluokkaan Hyundai i20 R5 -autolla siirtynyt Tahko valmistautuu toukokuun 28. ja 29. päivä ajettavaan Länsirannikon SM -ralliin ajamalla tulevana viikonloppuna Rengas Turku Rallissa. Rallin lisäksi Tahko on ajanut kaksi päivää testejä sorapinnalla. 

- Asetelmat kesäkauteen ovat hyvät. Halusimme testikilpailun ennen sarjan jatkumista alle, jotta pääsemme tuntumaan alueen tiestönkin kanssa. Tarkoitus on myös ajaa Michelinin kanssa rengastestejä, kuvailee Hyundailla ajava Riku Tahko.

Ralli SM -sarjassa jäljellä on neljä osakilpailua. Länsirannikon rallin jälkeen, viikko ennen juhannusta ajetaan Seinäjoella. Elokuussa ohjelmassa on Lahden seudulla ajettava SM-ralli ja kauden päättää Kokkolan SM-ralli syyskuun lopulla. Tahkon haaveissa on kuitenkin päättää kausi viikkoa myöhemmin, Jyväskylän MM-rallissa syys-lokakuun vaihteessa. 

Riku Tahko Motorolan brändilähettilääksi

Rallin kevättauon aikana Riku Tahko ja Motorola ovat sopineet laajamittaisen yhteistyön, jonka ytimessä on Riku Tahkon toimiminen legendaarisen matkapuhelinvalmistajan brändilähettiläänä. 

- Todella hieno tilaisuus toimia niinkin perinteikkään matkapuhelinvalmistajan brändilähettiläänä. Puhelin on minulle toiseksi tärkein työkalu päivittäisessä tekemisessä niin yhteydenpidossa kuin urheilijabrändin luomisessa. Näihin tarvitaan tehokas ja akultaan suorituskykyinen väline, jollainen Motorolalla on tarjota. 

- Olemme todella innoissamme yhteistyöstämme Rikun kanssa, kertoo Elias Salmi, Motorola Suomen Maajohtaja. 

- Riku edustaa Motorolalle tärkeitä arvoja; voimaa, nopeutta, ongelmia ratkovaa asennetta sekä yrittäjähenkisyyttä. On jännittävää päästä seuraamaan Rikun uraa läheltä ja kuinka me Motorolalla voimme tukea häntä matkalla onnistumaan tavoitteissaan. 

Kuva: Jamie Durham

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa