Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen starttaa numerolla 17 SM Mad-Croc Länsirannikon ralliin

23.05.2021 / Timo Kutila

Kesäkauden ensimmäinen SM-ralli ajetaan Turun alueen haastavilla teillä tämän viikon perjantaina ja lauantaina 28.-29.5.2021.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita edustava Kari Hämäläinen kertoo reitistä:

- Reittikartan mukaan kahden päivän kisassa on yhteensä 13 erikoiskoetta, joista kolme ajetaan perjantai-iltana. Nämä perjantaina ajettavat pätkät ovat kaikki asfalttipintaisia teitä. Perjantaista tulee todella pitkä päivä. Kukonlaulun aikaan on noustava ylös reittiin tutustumaan. Kaikkien erikoiskokeiden nuotitus tulee viemään kokonaisen päivän.

Perjantai huipentuu Maskun, Nousiaisten ja Ruskon maisemissa ajettaviin asfaltti-erikoiskokeisiin. Yötauon jälkeen lauantain kilpailupäivään on mahdutettu yhteensä 10 erikoiskoetta. Aamupäivän lenkillä ajetaan Liedon maisemissa ja iltapäivällä pariin otteeseen Sauvon suunnalla. Erikoiskoekilometrejä rallissa on yhteensä 102 ja ralli ajetaan Covid-19 pandemian johdosta ilman yleisöä.

Ralliin on ilmoittautunut määräaikaan mennessä yhteensä 129 kilpailijaparia. Erikoiskokeita voi seurata reaaliaikaisesti internetistä. Kattavat tiedot rallin seuraamiseen löytyvät osoitteesta https://lansirannikonralli.fi/

Ruskolainen rakennusalan yrittäjä Kari Hämäläinen on testannut Länsirannikon SM-ralliin jo viikosta 19 alkaen.

- Sora on elementti, josta erityisesti pidän, muistuttaa Kari. Ajoimme Raision Urheiluautoilijoiden Tero Rönnemaan kanssa toukokuun 15. päivänä Salon seudulla Rengas-Turku Rallin. Tässä kisassa luottamus kasvoi VW Poloon ja sen ajo-ominaisuuksiin sekä renkaisiin. Tiivistahtiseen ralliviikkoon sisältyy vielä ennen kilpailua sekä sora- että asfalttitestit. Turun kisaan kartturin paikalle istahtaa jälleen Jyväskylän Urheiluautoilijoiden Risto Pietiläinen, jonka kanssa ajamme SM-sarjaa. Kilpailukaluston huollosta vastaa Eero Räikkösen johtama Printsport.

- Ralliautoilu on mukaansa tempaava harrastus, joka virkistää mieltä. Lähdemme Riston kanssa nauttimaan länsirannikon rallista iloisella asenteella tähtäimenä ehjä kilpailu ja maali, kertoo Kari.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa