Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo hakemaan rallikauden SM-avausvoittoa Liedosta

26.05.2021 /

Ralli SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailu Länsirannikon-ralli kilpaillaan tulevana viikonloppuna kaksipäiväisenä tapahtumana Liedossa. Ralli käynnistyy perjantai-iltana kolmella kestopäällysteerikoiskokeella ja jatkuu lauantaina kymmenellä soraerikoiskokeella.

Talvikauden jälkeen SM1-luokan pistejohdossa Škoda Fabia R5 Evolla kilpailevat Juha Salo ja Mikko Markkula starttaavat reitille ensimmäisenä lähtönumerolla 1.Testit on ajettu ja kaikki on valmista tulevaan.

- Ensimmäisenä pitää lähteä kun on pisteissä kärjessä. Yritetään silti vetää niin lujaa kuin pystytään. Perjantain asfalttierikoiskokeet sorapyörillä ajettuna on mielenkiintoinen haaste. Tuskin se on helppo aloitus kenellekään, mutta lähdemme hyökkäämään heti kun kello käy. Oli alusta sitten asfaltti tai sora.

- Uskon, että meiltä löytyy lauantaiseen aura-autonkin rooliin kohtuullisen hyvät asetukset sekä huippuhyvät renkaat. Toivotaan, että sade hieman pehmittäisi teiden pintoja. Se sopisi meille hyvin, Salo sanoo.

Kaksi vuotta sitten Salo menetti juuri Turun alueella ajetussa SM-rallissa erinäisiin ongelmiin mestaruuden. Samat ongelmat eivät tule Liedossa toistumaan.

- Meillä on nyt silloisiin pulmiin lääkkeet olemassa. Myös hitaiden teiden ajamiseen olen keskittynyt lisää. Ehkä roiskin pikkuteillä autoa liikaa. Jos reitillä on pientä tietä niin olen valmistautunut ajamaan niitä eri tavalla kuin ennen.

Salo kertoo, että tavoite kesän SM-avauksesta on se, että lähtönumero 1 säilyy Škodan kyljissä myös seuraavaan SM-osakilpailuun.

- SM-voiton aika saisi jo olla. Olemme ajaneet pohja-aikoja tarpeeksi, ja toivon että kaikki onnettaret olisivat puolellamme, että emme kohtaisi erikoiskokeilla mitään rankkasateita tai ukkoskuuroja. Ykkössijaa lähdemme hakemaan. Emme me muuta vaihtoehtoa ole itsellemme asettaneet.

- Automme ja renkaamme ovat hyvässä iskussa, asetukset ovat kohdillaan, joten sen voiton ajaminen on enää itsestäni kiinni. Kun keskittyy pitämään öisinkin nilkan suorassa niin eikö se ole hyvä lääke?, Salo kysyy.

Kesäkauden ensimmäinen SM-osakilpailu käynnistyy tulevana perjantaina klo 19:01 alkaen Liedosta. Illan ohjelmassa on kolme kestopäällysteellä ajettavaa erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 23,28 km. Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 7:55 alkaen. Päivän ohjelmassa on kymmenen soraerikoiskoetta, joiden yhteispituus on 78,33 km. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maalipaikalle Lietoon lauantaina iltapäivästä klo 17:45 alkaen. 

Kuva: Timo Pullikka

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa