Facebook Twitter Email Pinterest

Korvola toisena Juniorien kesäkauteen, kärkipaikkaan hyvä mahdollisuus

28.05.2021 / Ralli SM / Viestintä

Juniorien kakkospaikalta SM Mad-Croc Länsirannikon Ralliin starttaavat numerolla 99 EPUA:n kaksikko Mika Korvola - Miika Saari. Takamatkaa johtavaan Riku Koskeen on ainoastaan yksi piste. Tilanteen kääntäminen V1600-luokan autolla ajavalle Korvolalle on Länsirannikolla mahdollista, sillä hänen luokassaan starttaa nyt enemmän kilpailijoita. 
 
Mutta minkälaiseksi Korvola kokee vaihdoksen talven lumilta soralle? 
 
- No kyllä vähän jännittää tuo sora, olen aina kokenut lumen ja jään jotenkin enemmän omaksi elementiksi, mutta kaikilla alustoillahan sitä pitää osata ajaa jos mielii menestyä. Molemmissa olosuhteissa on haasteensa mutta koen että lumi antaa enemmän anteeksi kuljettajan erheitä, pohtii Korvola.
 
Soralle ei ole ennätetty myöskäään sen isommin testaamaan, mutta on jonkinmoista ajotuntumaa kuitenkin saatu.
 
- Valmistelut ja testit on ollut oikeastaan siinä että traktoria on pyöritetty pellolla yötä päivää. Kilpuriin on koskettu sen verran että on otettu kaappikärrystä pesulle ja talliin. Muutama testikilsa on kokeiltu että kaikki toimii.
Huoltaminen oli nyt mallia "pitäis tehrä", auto on saanut jo liiaksikin sitä kuuluisaa valohoitoa, tarina vaan ei kerro oliko se led- vai halogeenipitoista. Jos sitten Pohjanmaalle alustan huoltoa, niveliä ja jarruja, suunnittelee Korvola.
 
Urallaan Korvola on ennättänyt Länsirannikon suunnilla ajella ennenkin, mutta kartturille kerta on ensimmäinen näillä seuduilla.
- Tiet on samat kaikille, eihän ne siitä spekuloimalla muutu, toteaa kuljettaja.
 
Kotikisaan Pohjanmaalle on aikaa vain viisi viikkoa ja sitä odotetaan kovasti, onhan kuljettajan kotipaikkana Isokyrö, joten kauaksi ei silloin tarvitse kotoa lähteä. Varmistelemaan ei kuitenkaan tulevana viikonloppuna lähdetä.
 
- Pohjanmaa on ollu meille tiiminä aina hyvä ralli, mutta ei Länsirannikolla voi varmistelemaan alkaa. Sarja on tasainen ja ei voi yhtään jättää varmistelun varaa. Kaverit menee kovaa niin se on pakko itsekin yrittää. Ehkä tulos tai ulos kuvastaa parhaiten mentaliteettia millä ollaan sarjassa matkassa, kertoo Korvola lopuksi.
 
Korvola Racing löytyy niin Facebookissa kuin Instagramissakin
 
Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa