Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko taistellen kuudenneksi Ralli SM -sarjan kesäkauden avauksessa

31.05.2021 / Riku Tahkon tiedotus

Riku Tahko sijoittui viikonloppuna ajetussa SM Länsirannikon Rallissa SM1-luokan kuudenneksi. Riku Tahko on SM1-luokan pisteissä kolmen osakilpailun jälkeen viidentenä. 

Ralli SM -sarjan kesäkauden avaukseen valmistautuminen tuotti Riku Tahkon tallissa suunniteltua enemmän työtä, kun kaksi viikkoa aiemmin testikilpailu päättyi ulosajoon. SM Länsirannikon Ralli oli Tahkon kohdalla mielenkiintoinen jo siksi, että hän kilpaili SM-tasolla ensimmäistä kertaa R5-autolla soralla. Lisäksi perjantaina kolme erikoiskoetta ajettiin asfaltilla. Lauantaina ohjelmassa oli vielä kymmenen erikoiskoetta soralla.

- Reitti oli haastava ja monipuolinen. Kyseessä oli meille ensimmäinen sorakisa Hyundailla ja ylipäänsä R5-autolla, joten kokonaisuus oli todella mielenkiintoinen, kuvaili porvoolainen ralliautoilija Riku Tahko.

Perjantain erikoiskokeiden jälkeen Riku Tahko ja kartanlukija Markus Soininen olivat kuudennella sijalla. Paras erikoiskoesijoitus tuli erikoiskokeelta kaksi, jossa Tahko oli neljänneksi nopein. Kokonaistilanteessa perjantain jälkeen takana oli muun muassa moninkertainen suomenmestari Juha Salo.

- Perjantai lähti liikkeelle ihan hyvin. Ulosajon tuoma lisätyö rajoitti vähän testaamista, ja on myönnettävä, että se alussa vähän näkyi. Toisen erikoiskokeen neljäs sija antoi kuitenkin viitteitä siitä, että iskussa ollaan. 

Lauantaina Tahko oli parhaimmillaan erikoiskokeen viidenneksi nopein. Perjantaina saavutettu kuudes sija piti koko päivän, vaikkei se helpolla tullutkaan. 

- Lauantaina soralla tuli esille se, etten ihan vielä ole sinut kaikkien auton säätöjen kanssa. Alussa meillä oli hyvä taistelu viidennestä sijasta. Sitten kilpailullisesti ajo stabiloitu, kun ero viiden kärkeen ja taakse kasvoi. Keskityimme kokeilemaan vähän radikaalimpia säätömuutoksia. Lopulta löysimmekin hyvän suunnan, mitä kohti mennä, jotta olemme nopeita seuraavassa SM-rallissa.

- Vaikkei tällä kertaa pisteitä hirveästi kerättykään, keräsimme valtavasti oppia jatkoa varten. RTRC-tiimimme teki kilpailua varten todella ison työn ja olen siitä erittäin ylpeä ja kiitollinen. 

Riku Tahko on SM-pisteissä viidentenä. Matkaa mitalisijoille on 17 ja kärkeen 23 pistettä. Ralli SM -sarja jatkuu viikkoa ennen juhannusta SM Pohjanmaa Rallissa Seinäjoella. 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa