Facebook Twitter Email Pinterest

Männikkö tavoitetahdissa, junnujen kolmosena Pohjanmaa Ralliin

13.06.2021 / Ralli SM / Viestintä

RSJM -sarjan kauden kolmanteen osakilpailuun SM Pohjanmaa Ralliin starttaa junioreiden kolmosena Lakeuden UA:n kaksikko Juhani Männikkö - Ilkka Majava Toyota Starletilla.

Viime kaudella tuli sarjasta hopeaa, joten mitalitahdissa on jatkettu tänäkin vuonna, vaikka omassa luokassa vähäinen osanottajamäärä rokottaakin pisteiden keruuta. Pohjanmaan kaksipäiväiseen suunnataan kuitenkin tyytyväisenä kauden antiin tähän mennessä.

-Länsirannikko sujui meiltä hyvin. Avauspätkillä oli hiukan jarruongelmia mutta huolto sai ne kuntoon. Loppukisassa ei ollut mitään teknisiä ongelmia. Kilvanajo vähän lässähti kun kilpakumppanit ulkoilivat sen verran, että eroa tuli aika reilusti. Maaliin ajettiin varmasti keskitietä, kertaa ykkösohjaaja Männikkö edellisen osakilpailun tapahtumia.

Kauden aiemmissa osakilpailuissa niin Kouvolassa kuin Liedossakin, on Männikön Starlet kiitänyt luokkavoittoihin. Pistepottia kuitenkin rokottaa kärkikaksikkoon verrattuna pienemmät lähtijämäärät luokassa RSJM 3-luokassa.

-Pohjanmaalle lähdetään puolustamaan oman luokan kärkipaikka. Koko alkukauden on ollut aika vähäinen osanotto meidän luokassamme, eikä Pohjanmaa tee poikkeusta ikävä kyllä. Viime vuonna olin Pohjanmaan osakilpailussa ajamassa, eli tiestöhän on aivan tuttu, naurahtaa Männikkö ajatukselle siitä että mahtaako reitissä olla mitään tuttua.

Länsirannikon Rallin ja Pohjanmaan välinen kolmen viikon tauko on jollain tasolla pyritty hyödyntämään. Pohjanmaan jälkeen viiden osakilpailun kaudesta on ajettu yli puolet ja on hyvä tarkastella onko kausi mennyt suunnitelmien mukaan.

-Autoon on tehty huoltoa ja tarkistuksia. Ajotreenejä ei ole tehty, mutta miehistö on lenkkeillyt ja tehnyt kovaa mentaalitreeniä.

Koka kautta ajatellen kyllä ollaan tavoitteessa. Kisat on ajettu maaliin ja pisteissäkin ollaan huuteluetäisyydellä kärkeen, joten hyvin on mennyt. Pohjanmaalle lähdetään ajamaan kovaa keskitietä. Katsotaan mihin Starletin huiput tänä vuonna siellä riittää, summaa Männikkö.

Pohjanmaa Rallissa myös juniorit starttaavat matkaan jo perjantaina, joten luvassa on ison maailman mukaista ohjelmaa myös junioreille, kun kahden avauserikoiskokeen jälkeen on koko yö aikaa unen ohessa mietiskellä kuinka kilpailun alku sujui.

-Mielestäni on mukava ajaa kahtena päivänä. Toki tietenkin jos ongelmia ilmenee niin sitten se hauskuus kärsii. Toivotaan kuitenkin että saadaan ajaa ilman niitä, päättää Starlet-pilotti. 

Kuva: Marko Kyöstilä 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa