Facebook Twitter Email Pinterest

Justus Räikköselle jäi menestysnälkää loppukaudelle

21.06.2021 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Nuorten SM-pisteissä toisena oleva kaksikko Justus Räikkönen (EMSC) - Mika Rönnberg (EMSC) ovat kesäkisoissa löytäneet menestysvireen. Kaksikko on kiidättänyt kesän osakilpailuissa Ford Fiesta 1,6 -ajokkinsa nyt kahdesti toiseksi, kun Pohjanmaa Rallista tuli Länsirannikon Rallin jatkeeksi hieno kakkossija.

Kouvolasta talvella kauden avauksesta tuli vitostila ja yhteispisteissä kaksikko on tällä hetkellä hopeasijalla. Seinäjoella hetkittäin haastettiin sarjajohtaja Tuukka Kauppista jo oikein kunnolla.
 
- Lähdettiin ajamaan täyttä jo perjantaina, ajo tuntui ihan hyvältä, mutta eroa kärkeen tuli omasta mielestä liikaa. Lauantaihin startattiin 17 sekunnin takaa-ajo asemasta jahtaamaan kärkeä. Sanoin Rami-isälleni, että nyt lähden työntämään semmoista nopeata, mutta tarkkaa ajoa ettei tulisi mitään turhia virheitä. Lauantain ekan pätkän jälkeen kun katsoin tuloksia niin ajattelin, että tämähän meni ihan kivasti. Neljännellä pätkällä kun tuli taas pohjat ja ero oli kaventunut jo 2 sekuntiin niin tuli vähän semmonen fiilis, että kyllähän mä osaan näköjään ajaa kovaakin. 
 
- Viidennelle pätkälle kun lähdettiin niin lähdin samalla fiiliksellä, että samanlaista nopeata mutta kuitenkin tarkkaa ajoa, pätkä meni minun mielestä tosi hyvin ja vauhtia tuntui olevan kunnes pari kilsaa ennen maalia tiputin sellaisessa tiukassa oikeassa renkaat ojaan ja meillä kävi ihan järjetön tuuri että siellä ei mitään kiveä ollut. Siinä meni aikaa ehkä joku 2-4 sekuntia, auto nousi ihan itsekseen ylös sieltä, maalissa katsoin taas aikoja ja tiesinkin että vähän tuli takkiin, ilokseni kuitenkin vain 3,7 sekuntia.
 
- Huollosta kun lähdettiin viimeiselle kolmelle pätkälle niin päätin että annan kaikkeni kuudennella pätkällä ja yritän kiriä sen 6 sekuntia siinä kiinni. Sitten aloin sortumaan tyhmiin virheisiin, liian myöhäisiin jarrutuksiin ja sitten taas kun varmistin, että en jarruta liian myöhään niin sitten jarrutin ihan liian aikaisin. Siellä tuli 6 sekuntia turpiin. Seuraava erikoiskoe oli jo ajettu kertaalleen ja tiesin että on varmasti huonossa kunnossa, joten tässä kohtaa tein päätöksen että ei kannata enää kakkossijaa riskeerata.
 
- Kakkossijakin tuntuu oikein hyvältä, ainoa mikä harmittaa on se tauon jälkeinen pätkä, kun ihan itse tuli tyrittyä ja menetettyä aamulla saavutettu taisteluasema.  Keravalle jäi kyllä tosi kova taistelufiilis ja me aiomme painaa siellä niin kovaa kun Fiestassa kulku riittää, kertoo Justus Räikkönen.
 
Mistä sitten 16-vuotias rattitaituri on näin hyvän vireen löytänyt, vasta vuosi sitten opeteltiin ensi kertaa autolla ajoa ja polkimia?
 
- En oikein osaa itsekään sanoa mistä sitä vauhtia piisaa, treenikilometrejä ei olla rallien lisäksi kesällä ajettu oikeastaan vielä yhtään. Itse ehkä huomaan että ralli rallilta opin autoa ja autolla ajamista enemmän, myös itsevarmuus ja luotto omaan tekemiseen on kasvanut kisa kisalta, mietiskelee Räikkönen.
 
Kun kaudesta on kaksi osakilpailua ajamatta, on Räikkönen noussut Tuukka Kauppisen ykköshaastajaksi mestaruustaistossa, millä miettein Räikkönen suuntaa loppukauteen ja kuinka parin kuukauden sarjataukoa vietetään?
 
- Kyllä me lähdemme Keravalle ajamaan voitosta, nyt Pohjanmaalla näytin itselleni, että kyllä vauhti riittää kun palaset loksahtelee kohdilleen. 
 
- Ennen Keravaa käydään mahdollisesti ajamassa joku ralli ja jos sitä avattaisiin kesän ekat treenikilsatkin. Ajamisen ohella keskityn myös fyysisen kunnon ylläpitämiseen käymällä salilla ja tekemällä ihan perusjuttuja. Käydään kavereiden kanssa uimassa ja pelaamassa vaikka futista. Menemme myös perheen kanssa mökille, siellä pystyy sitten hiomaan täydellisen taistelutaktiikan Keravaa varten, suunnittelee Räikkönen innokkaasti. 
 
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa