Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari jatkaa EM-sarjan pistekärjessä, onnikin oli matkassa

03.07.2021 / Jani Seppälä / Sami Pajarin tiedotus

Ralliautoilun ERC-sarja jatkui Latvian Liepajan osakilpailulla perjantaina ja lauantaina. Sami Pajari starttasi pistejohdossa niin ERC3, kuin ERC3 Junior-luokkaankin. 

Perjantain reitillä ajettiin neljä erikoiskoetta, kaksi yleisöerikoiskoetta oli alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen peruttu keskeltä perjantain lenkkiä. Perjantaina vauhdillisia ohjaksia piti Ranskan Jean-Baptiste Franceschi - Anthony Gorguilo Renault Clio Rally4-ajokillaan. 

Pajari - Salminen kaksikko oli kuitenkin koko päivän hyvin vauhdissa mukana vain 0,9 sekuntia perässä.

Tilanne muuttui vielä päivän lopuksi ranskalaisparin saatua minuutin ja kymmenen sekunnin aikasakon. Näin Pajari olikin johdossa 14,2 sekunnin erolla kotiyleisön edessä hieman kangerellen aloittaneeseen Mãrtins Seskš - Renars Francis kaksikkoon, joilla oli kilpailuun valmistavissa testeissä tapahtunut ulosajo. 

- Kuumaa on ollut, mutta tähän asti kaikki hyvin. Huolto pelaa, auto pelaa, nuotit on hyvät, ei mitään ongelmia. Lauantai on pitkä ja mielenkiintoinen, katsotaan mitä se tuo tullessaan, mietiskeli Pajari avauspäivän päätteeksi.

Ford Fiesta Rally4-kalustolla kilpailevan kärkikaksikon johdolla startattiin lauantaihin. Latvialainen nipisti ensin Pajarin johdosta 4,9 sekuntia ja seuraavalla 4,3 sekuntia. Ero oli siis enää tasan 5 sekuntia. Päivän kolmannen erikoiskokeen alku ajettaisiin Vecpilsin crossiradalla.

- Seuraava erikoiskoe ajetaan alkuosaltaan radalla, jossa Seskš on ajanut 7-vuotiaasta asti, meillä ei ole tarvetta ajaa häntä vastaan kilpaa, hänen ohjelmaansa kun ei kuulu koko sarjan kiertäminen, joten ei ruveta täällä hänen kotiteillään tarjoamaan paineistusta, kertoili Salminen ennen kilpailun yhdeksättä erikoiskoetta. 

Kuinka sitten kävikään, kuin kirjoittamaton Murphyn laki olisi astunut suomalaiskaksikon matkaan, kuinkas muuten, juuri crossiradalta poistuttaessa valui linja leveäksi ja ajokki tuiskahti nurin. Yleisö sai ajokin käännettyä pyörilleen, mutta aikatappiota kertyi liki neljä minuuttia ja sijoitus ERC3 Junior-luokassa vaihtui johtopaikalta viidenneksi, ERC3-luokassa kuudenneksi.

- En oikein edes käsitä että mitä siinä tapahtui, manaili Pajari erikoiskokeen jälkeen matkalla huoltoon.

Huollossa Puolan M-Sport laittoi auton jälleen täyteen iskuun kilpailun kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle, joilla mittaa reilut 44 kilometriä. Kilpailujen kolmospaikat olisivat tavoitteena, kurottavaa saksalais-portugalilaispariin Nick Loof - Hugo Magalhães olisi 36,1 sekuntia.

Junioreissa Pajarin kiri alkoi purra heti huollon jälkeen, toisiksi nopein aika Seskšin jälkeen ja ero Loofiin kuroutui 9,5 sekuntiin, seuraavalla pohja-ajan turvin mentiin jo saksalaisparin ohi 0,9 sekunnilla. Viimeiselle erikoiskokeelle Pajari ajoi jaetut pohjat Seskšin kanssa ja varmisti ERC3 Junior-luokan kolmannen sijan. Edelle jäivät kotikisansa voittaneet Seskš - Francis, sekä ranskalaispari Franceschi - Gorguilo.

ERC3 -luokassa lauantaina hyvään menoon vertynyt espanjalaispari Joseph Bassas Mas - Axel Coronado Jimenéz nousivat sijalta kahdeksan peräti kolmanneksi Peugeot 208 Rally4:llaan, ollen lopputuloksissa 7,4 sekuntia Pajaria edellä. Näin Pajarille viikonlopusta sijat 3 ja 4.

Harmillisesta ulosajosta huolimatta Pajari säilytti johtonsa molemmissa sarjoissa.

- Ei sitä mitä lähdettiin hakemaan, mutta tällaista ralli joskus on. Syytä olla kuitenkin tyytyväinen että päästiin maaliin. Oma moka, niin hitaassa paikassa että oikein hävettää.Taas on annettava isot kiitokset tukijoille, sekä M-Sport Polandille ihan kaikesta, kertoi Pajari viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Pajari - Salminen kaksikon kausi jatkuu JWRC-sarjan osakilpailulla jo vajaan kahden viikon kuluttua soralla Viron MM-rallissa, ERC-sarja jatkuu viikkoa Viron jälkeen Rooman ympäristössä asfaltilla.

Tulokset: https://www.ewrc-results.com/results/68542-rally-liepaja-2021/?s=329605&sct=564 

Pistetilanne: https://www.fiaerc.com/standings-2/#

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari 

Kuva: Alfonsas Rakauskas

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa