Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona voittoisan testikisan kautta Belgian MM-ralliin

12.08.2021 / Anu Haapalainen

Rallissa kilpaillaan tulevana viikonloppuna sekä SM- että MM-pisteistä. Lauri Joona nähdään lähtöviivalla Belgiassa, jossa ajetaan Junioreiden MM-sarjan (JWRC) neljäs osakilpailu. 

Kotoinen Ralli SM -sarja jatkuu kesätauon jälkeen viikonloppuna Lahdessa ajettavalla SM Top-Building rallilla. SM3-luokan hallitseva Suomen mestarin ja luokkaa tällä hetkellä johtavan Lauri Joonan nimeä ei osallistujaluettelossa kuitenkaan näy. Joonan päätavoite on tällä kaudella rallin junioreiden MM-sarja, jonka neljäs osakilpailu ajetaan samaan aikaan Belgiassa

Belgian MM-ralli on sastamalalaiselle Lauri Joonalle pitkän ralliuran kolmas asfalttikisa. Tuntumaa paikallisiin kestopäällysteteihin haettiin kartturi Mikael Korhosen kanssa viime sunnuntaina ajetusta Rally van Stadenista. Kisa oli erittäin onnistunut sekä testien että tuloksen puolesta, veihän kaksikko luokkavoiton nimiinsä ylivoimaisesti. Eroa toiseksi sijoittuneeseen kilpailijapariin kirjattiin lopulta huikeat viisi minuuttia.

– Kaikki sujui erittäin hyvin. Tärkeintä oli, että päästiin ajamaan hyvä kisa ja onnistuneet asfalttitestit. Siinäkin suhteessa oli onnistunut testikilpailu, kun kisan aikana keli vaihteli, niin päästiin ajamaan sekä kuivalla että märällä asfaltilla. Tästä on hyvä jatkaa MM-ralliin!

Belgia isännöi rallin MM-osakilpailua nyt ensimmäistä kertaa. Kolmen päivän aikana Ypres-rallin ohjelmassa on 20 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 295,78 km. Sekä perjantaina että lauantaina ajetaan kahdeksan erikoiskoetta Ypresin kaupungin ympäristössä. Sunnuntaina kilpailijat ajavat lähes 300 kilometrin siirtymän Span moottoriradan maisemiin, missä ajetaan neljä erikoiskoetta.

- Reitti vaikuttaa aika kovavauhtiselta ja leikkuupaikkoja tulee olemaan reilusti. Kyllä siellä asfaltinreunaa vasten varmasti muutaman kerran pohjapanssari pamahtaa. Saa kyllä tosi tarkkana olla renkaitten suhteen ja varsinkin, jos vähän vettä sataa, niin sitten se muuttuu ihan erilaiseksi kun mutaa tulee tielle. Odotettavissa on kyllä ihan viimeiseen päivään saakka todella haastava ralli, kertoi Joona keskiviikkoiltana pitkän nuotituspäivän jälkeen.

Rallin junioreiden MM-pisteissä Lauri Joona on kolmen osakilpailun jälkeen neljäntenä. Kauden avauksessa Kroatiassa Joona ajoi uransa ensimmäisessä asfalttikisassa upeasti kolmanneksi. Portugalissa sijoitus oli kuudes ja Virossa neljäs. Molemmissa ajettiin soralla, mutta kummassakin vastuksena oli nopeiden kanssakilpailijoiden lisäksi myös tekniikkamurheet.

- Kroatian asfalttikisassa vauhti oli hyvää, joten tavoite on jälleen kolmen joukkoon ja lisäksi muutama pohja-aikapiste päälle. Luulen, että kelistä riippuen nopein ei välttämättä voita tätä kisaa, tarvitsee myös käyttää järkeä ja vähän pelisilmääkin, ennakoi Joona.

Rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kalenterissa on kaudella 2021 viisi osakilpailua. Kausi alkoi huhtikuussa Kroatiasta ja päättyy lokakuussa Espanjaan. Sarjaan on ilmoittautunut 8 autokuntaa. 

Belgian MM-ralli, JWRC-osakilpailu 4/5
Kilpailun aikataulu ja tulosseuranta: 
https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/ 

Kuva: Honza Fronek

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa